Nefes - Yer Eksi İki filmi gerçek hikayelerden uyarlama mı?

DİZİ - FİLM 04.02.2023 - 20:06, Güncelleme: 04.02.2023 - 20:06
 

Nefes - Yer Eksi İki filmi gerçek hikayelerden uyarlama mı?

Nefes - Yer Eksi İki filmi 17 Şubat’ta seyirci karşısına çıkacak. Peki, Nefes - Yer Eksi İki filmi gerçek hikayeden uyarlama mı? Filmin konusu nedir?

Film, 1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçiyor. TRT ortak yapımı ‘Nefes - Yer Eksi İki’nin başrol oyuncularından Murat Yıldırım’ın hayat vereceği Tayfun Yüzbaşı karakteri dikkat çekiyor. Hamile eşinden gelen haberler nedeniyle endişe ve korku içinde olmasına rağmen görevini bir an olsun aksatmayan, milleti için savaşmaktan onur duyan Tayfun Yüzbaşı, vicdanı ve adaleti ile de bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyor. İki bin metre yükseklikteki karakolun komutanı Tayfun Yüzbaşı, pratik zekâsı, tatlı-sert emir komuta yöntemi ve adil tavırları sayesinde hem astları hem de üstleri tarafından sevilip sayılıyor. Filmde Murat Yıldırım’a, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat ve Eren Hacısalihoğlu gibi oyuncular eşlik ediyor.  
Nefes - Yer Eksi İki filmi 17 Şubat’ta seyirci karşısına çıkacak. Peki, Nefes - Yer Eksi İki filmi gerçek hikayeden uyarlama mı? Filmin konusu nedir?

Film, 1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçiyor. TRT ortak yapımı ‘Nefes - Yer Eksi İki’nin başrol oyuncularından Murat Yıldırım’ın hayat vereceği Tayfun Yüzbaşı karakteri dikkat çekiyor.

Hamile eşinden gelen haberler nedeniyle endişe ve korku içinde olmasına rağmen görevini bir an olsun aksatmayan, milleti için savaşmaktan onur duyan Tayfun Yüzbaşı, vicdanı ve adaleti ile de bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyor.

İki bin metre yükseklikteki karakolun komutanı Tayfun Yüzbaşı, pratik zekâsı, tatlı-sert emir komuta yöntemi ve adil tavırları sayesinde hem astları hem de üstleri tarafından sevilip sayılıyor.

Filmde Murat Yıldırım’a, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat ve Eren Hacısalihoğlu gibi oyuncular eşlik ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.