Neden Kefir Tüketmeliyiz?
Neden Kefir Tüketmeliyiz?
Kefir hafif ekşimsi bir tada sahip yoğurda benzeyen fermente süt ürünüdür. Sütün kaynatılmasından sonra bazı bakteri ve mayaların eklenmesiyle elde edilir. Kefirin karakteristik ekşimsi tadı ve köpüklü kıvamı da fermentasyon sonucu oluşan bu ürünlerden gelmektedir.
Kefir hafif ekşimsi bir tada sahip yoğurda benzeyen fermente süt ürünüdür. Sütün kaynatılmasından sonra bazı bakteri ve mayaların eklenmesiyle elde edilir. Kefirin karakteristik ekşimsi tadı ve köpüklü kıvamı da fermentasyon sonucu oluşan bu ürünlerden gelmektedir.
Süte bakteri ve mayaların eklenmesi fikri kulağa hoş gelmeyebilir ama kefiri sağlık açısından önemli yapan da büyük ölçüde içerisinde yer alan bu mikroorganizmalardır. Normal şartlarda her insanın sindirim sisteminde hem yararlı hem de zararlı bakteriler bir arada ve belli bir denge halinde bulunur ancak stres, hastalık, antibiyotik kullanımı gibi durumlar bu dengenin bozulmasına neden olur. Bu da bizi birçok hastalığa yatkın hale getirir. Kefirde bulunan bu mikroorganizmalar probiyotik özellik göstererek bu dengenin sağlanmasında yardımcı olur.
YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ: http://www.marasfisilti.com/yazar-neden-kefir-tuketmeliyiz-121.html
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.