Naci Görür, Göksun depremleri için konuştu!

AKTÜEL 29.04.2023 - 13:54, Güncelleme: 30.04.2023 - 14:44
 

Naci Görür, Göksun depremleri için konuştu!

Yer bilimci prof. Dr. Naci Görür, Göksun depremleri için sosyal medya’daki tartışmalara cevap verdi.

Yer bilimci Görür, “Halk olarak bize düşen deprem olacak mı, olmayacak mı tartışmasını yapmak değil, yönetimlerden emniyetimizin temin edilmesini talep etmek ve deprem dirençli yerleşim alanları için mücadele etmektir.” Dedi. İşte Naci Görür’ün o açıklaması, “İşte tahmin ettiğim gibi, K. Maraş Göksun’da olan deprem artçı mı, yoksa bağımsız bir deprem mi diye tartışıyorlar. Arkadaşlar, eğer bu tartışmayı yapanlar bilim insanı ise yeri medya değil, gidip bilim platformlarında tartışsınlar. Yok, eğer halk olarak siz tartışıyorsanız hedef yanlış: Doğru olan şu: Göksun ve çevresinden başlayıp Adana havzasına doğru kollara ayrılarak giden DAF bu kesimlerde stres yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üzerinde deprem üretebilir. Halk olarak bize düşen deprem olacak mı, olmayacak mı tartışmasını yapmak değil, yönetimlerden emniyetimizin temin edilmesini talep etmek ve deprem dirençli yerleşim alanları için mücadele etmektir. Sevgiyle.”  
Yer bilimci prof. Dr. Naci Görür, Göksun depremleri için sosyal medya’daki tartışmalara cevap verdi.

Yer bilimci Görür, “Halk olarak bize düşen deprem olacak mı, olmayacak mı tartışmasını yapmak değil, yönetimlerden emniyetimizin temin edilmesini talep etmek ve deprem dirençli yerleşim alanları için mücadele etmektir.” Dedi.

İşte Naci Görür’ün o açıklaması, “İşte tahmin ettiğim gibi, K. Maraş Göksun’da olan deprem artçı mı, yoksa bağımsız bir deprem mi diye tartışıyorlar. Arkadaşlar, eğer bu tartışmayı yapanlar bilim insanı ise yeri medya değil, gidip bilim platformlarında tartışsınlar.

Yok, eğer halk olarak siz tartışıyorsanız hedef yanlış: Doğru olan şu: Göksun ve çevresinden başlayıp Adana havzasına doğru kollara ayrılarak giden DAF bu kesimlerde stres yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üzerinde deprem üretebilir. Halk olarak bize düşen deprem olacak mı, olmayacak mı tartışmasını yapmak değil, yönetimlerden emniyetimizin temin edilmesini talep etmek ve deprem dirençli yerleşim alanları için mücadele etmektir. Sevgiyle.”

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.