Muhalefetin desteği olmadan seçim kararı nasıl alınacak?

YEREL HABERLER 18.01.2023 - 21:12, Güncelleme: 19.01.2023 - 22:53
 

Muhalefetin desteği olmadan seçim kararı nasıl alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etti. Peki, Erdoğan muhalefetin desteği olmadan seçim kararını nasıl alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamayla 73 yıl önceki tarihi işaret etti. Normal şartlarda 18 Haziran'da yapılması gereken seçimin, 14 Mayıs'ta yapılmasına artık kesin gözle bakılıyor. Bu gelişmenin ardından herkes seçime giden takvimin nasıl işleyeceğini merak eder oldu. Anayasaya göre seçimin bu tarihte yapılabilmesi için 2 yol bulunuyor. Biri Meclis kararı diğeri ise Cumhurbaşkanı kararı. Meclis kararıyla seçim tarihi belirlenmesine gidilirse milletvekillerinin 5'te 3 çoğunluğunun "evet" demesi gerekiyor.  Meclis'ten kararın çıkmaması durumunda geriye sadece "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin yenilenmesine yönelik karar alması" seçeneği kalıyor. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte de takvim resmen başlayacak.   
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etti. Peki, Erdoğan muhalefetin desteği olmadan seçim kararını nasıl alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamayla 73 yıl önceki tarihi işaret etti. Normal şartlarda 18 Haziran'da yapılması gereken seçimin, 14 Mayıs'ta yapılmasına artık kesin gözle bakılıyor.

Bu gelişmenin ardından herkes seçime giden takvimin nasıl işleyeceğini merak eder oldu. Anayasaya göre seçimin bu tarihte yapılabilmesi için 2 yol bulunuyor. Biri Meclis kararı diğeri ise Cumhurbaşkanı kararı.

Meclis kararıyla seçim tarihi belirlenmesine gidilirse milletvekillerinin 5'te 3 çoğunluğunun "evet" demesi gerekiyor. 

Meclis'ten kararın çıkmaması durumunda geriye sadece "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin yenilenmesine yönelik karar alması" seçeneği kalıyor. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte de takvim resmen başlayacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.