Mısır alım fiyatları çiftçide hayal kırıklıgı yarattı!

GÜNDEM 23.08.2023 - 21:30, Güncelleme: 26.08.2023 - 17:04
 

Mısır alım fiyatları çiftçide hayal kırıklıgı yarattı!

Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, TMO'nun açıklamış olduğu mısır alım fiyatlarının çiftçide hayal kırıklıgı yarattığını söyledi.

Çifçinin çok zor durumda olduğuna dikakt çeken Çetinkaya, şu ifadelere yer verdi, " ÇİFTÇİ KADERİNE BIRAKILDI!  Ton başına (6000) TL acıklanan fiyat geçen yıl (5700) TL iken bu yıl %5 zam yapılarak acıklandı. Mazotun fiyatı (40) liraları bulduğu gübrenin fiyatının (18) leri bulduğu ilaç tohum işçilik giderlerinin yüzde 300  arttığı bu dönemde tek derdi üretim olan eli nasırlı çiftçimiz resmen kaderine  bırakılmıştır. Zaten kuraklık  ve olumsuz sıcak hava dalgasıyla mücadele eden Üretiçi fiyat konusunda mağdur edilmiştir.  ÇIFTÇI ÜRETIMDEN VAZGEÇECEK! Bu fiyatın en kısa zamanda üreticinin elinden ürün çıkmadan düzenlenmesi gerekmekte,  aksi takdirde üreten ekonomiye katkı sağlayan ülkenin gıda güvencesini sağlayan çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olacak. TMO ya ürün teslim edemeyen  Üretiçi resmen tüççarın  insiyatifine  terk edilmemeli tüççarın vermiş olduğu fiyat (4800) TL üretim maliyetin neredeyse yarısına denk geliyor. Biran önce bu  bu fiyatın rektefe edilip düzenlenmesi gerekmektedir."
Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, TMO'nun açıklamış olduğu mısır alım fiyatlarının çiftçide hayal kırıklıgı yarattığını söyledi.

Çifçinin çok zor durumda olduğuna dikakt çeken Çetinkaya, şu ifadelere yer verdi, "

ÇİFTÇİ KADERİNE BIRAKILDI!

 Ton başına (6000) TL acıklanan fiyat geçen yıl (5700) TL iken bu yıl %5 zam yapılarak acıklandı. Mazotun fiyatı (40) liraları bulduğu gübrenin fiyatının (18) leri bulduğu ilaç tohum işçilik giderlerinin yüzde 300  arttığı bu dönemde tek derdi üretim olan eli nasırlı çiftçimiz resmen kaderine  bırakılmıştır. Zaten kuraklık  ve olumsuz sıcak hava dalgasıyla mücadele eden Üretiçi fiyat konusunda mağdur edilmiştir. 

ÇIFTÇI ÜRETIMDEN VAZGEÇECEK!

Bu fiyatın en kısa zamanda üreticinin elinden ürün çıkmadan düzenlenmesi gerekmekte,  aksi takdirde üreten ekonomiye katkı sağlayan ülkenin gıda güvencesini sağlayan çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olacak. TMO ya ürün teslim edemeyen  Üretiçi resmen tüççarın  insiyatifine  terk edilmemeli tüççarın vermiş olduğu fiyat (4800) TL üretim maliyetin neredeyse yarısına denk geliyor. Biran önce bu  bu fiyatın rektefe edilip düzenlenmesi gerekmektedir."

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.