Mirastan gelen para nereye yatar? İşte detaylar…

EKONOMİ 10.03.2023 - 13:29, Güncelleme: 10.03.2023 - 13:29
 

Mirastan gelen para nereye yatar? İşte detaylar…

E-devletten miras sorgulama yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmak gerekmektedir. İşte detaylar...

E-devletten miras sorgulama yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmak gerekmektedir. E-devlet şifresine sahip olan kişiler e-devlet platformuna girerek ara kısmına veraset ilamı sorgulama veya mirasçılık belgesi sorgulama yazarak miras sorgulamasını kolayca yapabilir. Bilinen tüm mirasçılar birlikte hareket edilebilir. Mirasın geçmesi ile murisin bankadaki parası çekilebilir. Ama paranın çekilme sırasında bir takım durum ve şartlar bulunmaktadır. Onları da şöyle sıralayabiliriz; İlk önce mirasçılar “Mirasçılık Belgesi” yani veraset ilamı alabilmek için Sulh Hukuk Mahkemelerine ya da Noterliklere gidilip başvuru yapılabilir. Veraset ilamını aldıktan hemen sonra ikinci olarak paranın çekilmesi adına ilgili bankaya gidilmesi gerekmektedir. Mirasçıların banka şubesinden “Veraset ilişiği yoktur.” Yazısının alınması istenir. Zira Vergi dairesine veraset bağının olmadığına dair yazının verilip veraset ve intikal vergisinin matrahı hesaplanarak söz konusu para için hesaplanan verginin ödenmesi gerekir.  
E-devletten miras sorgulama yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmak gerekmektedir. İşte detaylar...

E-devletten miras sorgulama yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmak gerekmektedir. E-devlet şifresine sahip olan kişiler e-devlet platformuna girerek ara kısmına veraset ilamı sorgulama veya mirasçılık belgesi sorgulama yazarak miras sorgulamasını kolayca yapabilir.

Bilinen tüm mirasçılar birlikte hareket edilebilir. Mirasın geçmesi ile murisin bankadaki parası çekilebilir. Ama paranın çekilme sırasında bir takım durum ve şartlar bulunmaktadır. Onları da şöyle sıralayabiliriz; İlk önce mirasçılar “Mirasçılık Belgesi” yani veraset ilamı alabilmek için Sulh Hukuk Mahkemelerine ya da Noterliklere gidilip başvuru yapılabilir.

Veraset ilamını aldıktan hemen sonra ikinci olarak paranın çekilmesi adına ilgili bankaya gidilmesi gerekmektedir. Mirasçıların banka şubesinden “Veraset ilişiği yoktur.” Yazısının alınması istenir. Zira Vergi dairesine veraset bağının olmadığına dair yazının verilip veraset ve intikal vergisinin matrahı hesaplanarak söz konusu para için hesaplanan verginin ödenmesi gerekir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.