MHP’nin Seçimler Üzerindeki Etkisi!

POLİTİKA 04.04.2019 - 18:10, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

MHP’nin Seçimler Üzerindeki Etkisi!

MHP, Devlet Bahçeli önderliğinde son zamanlarda yapmış oldukları ittifaklar ile kilit parti olmayı başardı. Çocuktan al haberi mantığı gibi ülkede yeni bir şeyler olacaksa öncesinde Bahçeli’den öğrenmeye başladık.

MHP'nin iktidarın destek koltuğu haline gelmesinden her iki tarafta memnunmuş gibi görünüyor. Başkanlık seçiminde olduğu gibi yerel seçimlerde de MHP seçimin kaderini belirledi. Yerel seçimlerin sonucu resmi olarak açıklanmadan Bahçeli yeni bir seçim sistemini ortaya attı. Önümüzdeki günlerde bu sistemin gündemi daha çok meşgul edeceği aşikar. *** Yerel seçimler ile ilgili şehrimize bakacak olursak, MHP’nin kârlı çıktığını görüyoruz. Daha önce belediyesi olmayan parti yeni dönemde Çağlayancerit’i alarak belediyeye kavuşmuş oldu.  Burada il ve ilçe teşkilatları yoğun çaba sarf etti. Gidilmedik yer bırakmayarak yerelde partinin ezberlerini bozdu. Çalışınca oluyormuş imajını kazandırdı. Birçok noktada meclis üyesi sayısını arttırdı. Kurt siyasetçi Ertuğrul Doğan, Emrah Satıcı ve Müfit Dal gibi genç cengâverleriyle başarılı bir seçimi geride bırakmış oldu. En yakın seçime dört yıldan fazla bir süre var ama MHP’nin yereldeki bu çalışması önümüzdeki seçimlerde söz sahibi olmasını sağlayabilir. Tabii ki bundan önce il ve ilçelerin kongreleri var. En yakın kongreler ise Haziran ayından sonra başlayacak. Kongrelerin tamamlanmasıyla birlikte daha güçlü teşkilat yapısına kavuşacağını düşünüyorum. Bir önceki yazımda da değinmiştim. Bazı adaylar aldıkları oy oranları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özelliklede Onikişubat bölgesinde BBP’nin kadın Belediye Başkan Adayı Fulya Köse'nin 16 bin gibi bir oy almasını ciddi bir başarı olarak görüyorum. Ben kendisiyle bugüne kadar iki kez aynı ortamda bulundum ve kendisiyle tanışma fırsatımız olmadı, bu yüzden kendisini tanımıyorum ama siyasette aktif olarak görev almasını temenni ediyorum. Kadın figür olarak şehre yeni bir soluk getirebilir. MHP’nin burada Fulya Hanım'a partide aktif bir görev verme adına teklifte bulunmalarının kendileri için daha faydalı olacağını düşünüyorum. MHP’de kadın bir figüre ihtiyaç olduğunu görüyoruz ve bunun değerlendirilebileceğini düşünüyorum.  
MHP, Devlet Bahçeli önderliğinde son zamanlarda yapmış oldukları ittifaklar ile kilit parti olmayı başardı. Çocuktan al haberi mantığı gibi ülkede yeni bir şeyler olacaksa öncesinde Bahçeli’den öğrenmeye başladık.

MHP'nin iktidarın destek koltuğu haline gelmesinden her iki tarafta memnunmuş gibi görünüyor. Başkanlık seçiminde olduğu gibi yerel seçimlerde de MHP seçimin kaderini belirledi. Yerel seçimlerin sonucu resmi olarak açıklanmadan Bahçeli yeni bir seçim sistemini ortaya attı. Önümüzdeki günlerde bu sistemin gündemi daha çok meşgul edeceği aşikar.

***

Yerel seçimler ile ilgili şehrimize bakacak olursak, MHP’nin kârlı çıktığını görüyoruz. Daha önce belediyesi olmayan parti yeni dönemde Çağlayancerit’i alarak belediyeye kavuşmuş oldu.  Burada il ve ilçe teşkilatları yoğun çaba sarf etti. Gidilmedik yer bırakmayarak yerelde partinin ezberlerini bozdu. Çalışınca oluyormuş imajını kazandırdı. Birçok noktada meclis üyesi sayısını arttırdı. Kurt siyasetçi Ertuğrul Doğan, Emrah Satıcı ve Müfit Dal gibi genç cengâverleriyle başarılı bir seçimi geride bırakmış oldu. En yakın seçime dört yıldan fazla bir süre var ama MHP’nin yereldeki bu çalışması önümüzdeki seçimlerde söz sahibi olmasını sağlayabilir.

Tabii ki bundan önce il ve ilçelerin kongreleri var. En yakın kongreler ise Haziran ayından sonra başlayacak. Kongrelerin tamamlanmasıyla birlikte daha güçlü teşkilat yapısına kavuşacağını düşünüyorum.

Bir önceki yazımda da değinmiştim. Bazı adaylar aldıkları oy oranları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özelliklede Onikişubat bölgesinde BBP’nin kadın Belediye Başkan Adayı Fulya Köse'nin 16 bin gibi bir oy almasını ciddi bir başarı olarak görüyorum. Ben kendisiyle bugüne kadar iki kez aynı ortamda bulundum ve kendisiyle tanışma fırsatımız olmadı, bu yüzden kendisini tanımıyorum ama siyasette aktif olarak görev almasını temenni ediyorum. Kadın figür olarak şehre yeni bir soluk getirebilir. MHP’nin burada Fulya Hanım'a partide aktif bir görev verme adına teklifte bulunmalarının kendileri için daha faydalı olacağını düşünüyorum. MHP’de kadın bir figüre ihtiyaç olduğunu görüyoruz ve bunun değerlendirilebileceğini düşünüyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.