Metabolizmayı Hızlandıran Baharatlar!

SAĞLIK 24.11.2019 - 16:52, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Metabolizmayı Hızlandıran Baharatlar!

İşte metabolizmayı hızlandıran baharatlar.

Zencefil: Vücut ısısını ve metabolizma hızını arttırır. İştah kontrolünde rol alır. Bağışıklık güçlendiricidir. Zerdeçal: Kan şekerini dengeler. İştah baskılar. Beta karotenden zengin yapısı karaciğeri zararlı toksinlerden korur. Tarçın: İnsülini dengeler. Tatlı krizlerini önler. Metabolizmayı hızlandırır. Yeşil çay içine atılan bir çubuk tarçın ile bel çevresi yağlarının yakılmasına yardımcı olur. Köri: Yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengeler. Hardal: Hızlı kilo kayıbını sağlamakta yıldız baharattır. Düzenli olarak 1 çay kaşığı tüketilen hardal metabolizmayı yaklaşık yüzde 25 oranında arttırır. Karabiber: İçeriğindeki piperin maddesi metabolizmayı hızlandırır. Hazmı kolaylaştırır. Anti-oksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Pul biber: Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır. İştah baskılayıcı özelliğe sahiptir. Biberiye: Yağ yakım metabolizmasında etkilidir. Vücut ısısını arttırır, dolaşımı canlandırır. Çörek otu: Glikozun bağırsaklardan emilimini yavaşlatarak, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. İştah baskılayıcıdır.  
İşte metabolizmayı hızlandıran baharatlar.

Zencefil: Vücut ısısını ve metabolizma hızını arttırır. İştah kontrolünde rol alır. Bağışıklık güçlendiricidir.

Zerdeçal: Kan şekerini dengeler. İştah baskılar. Beta karotenden zengin yapısı karaciğeri zararlı toksinlerden korur.

Tarçın: İnsülini dengeler. Tatlı krizlerini önler. Metabolizmayı hızlandırır. Yeşil çay içine atılan bir çubuk tarçın ile bel çevresi yağlarının yakılmasına yardımcı olur.

Köri: Yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengeler.

Hardal: Hızlı kilo kayıbını sağlamakta yıldız baharattır. Düzenli olarak 1 çay kaşığı tüketilen hardal metabolizmayı yaklaşık yüzde 25 oranında arttırır.

Karabiber: İçeriğindeki piperin maddesi metabolizmayı hızlandırır. Hazmı kolaylaştırır. Anti-oksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir.

Pul biber: Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır. İştah baskılayıcı özelliğe sahiptir.

Biberiye: Yağ yakım metabolizmasında etkilidir. Vücut ısısını arttırır, dolaşımı canlandırır.

Çörek otu: Glikozun bağırsaklardan emilimini yavaşlatarak, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. İştah baskılayıcıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.