Masala çayının faydaları neler?

SAĞLIK 13.05.2020 - 09:37, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Masala çayının faydaları neler?

Hindistan’ın egzotikliğinin sembolü sayılabilecek masala çayı, aynı zamanda sağlık için de oldukça faydalı.

Hint dilinde ‘karışık baharat’ anlamına gelen masala, yemeklerde kullanılan baharatları ve ülkede en sık tüketilen baharatlı çayı ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Masala çayı da Hindistan’ın en sık kullanılan baharatları ile hazırlanan ve tüm dünyada ilgi gören şifalı bir çay. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çay olarak tüketilebileceği gibi, yılın diğer zamanlarında da canlandırıcı ve dinlendirici etkilerinden dolayı tercih edilebilir.   Masala çayının faydaları:   Yemeklerden sonra içilen bir fincan masala çayı, sindirimi kolaylaştırır ve şişkinlik-gaz gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.   Masala çayı karışımının içerisindeki siyah çay ya da yeşil çay, antioksidan etki gösterir. Düzenli olarak içilen masala çayı, vücuttaki zararlı toksinlerden arınmaya yardımcıdır.   Kan şekerini dengeler ve tokluk hissi verir.   Yorgunluk ve stres nedeniyle yaşanan halsizlik, baş ağrısı gibi şikayetleri azaltır.   Grip ve soğuk algınlığı benzeri rahatsızlıkların hafifletilmesinde etkilidir. Boğaz ağrısına iyi gelir.   Mevsim geçişlerinde yaşanan psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları azaltır.   Adet dönemlerinde yaşanabilen huzursuzlukların azaltılmasına yardımcı olur.  
Hindistan’ın egzotikliğinin sembolü sayılabilecek masala çayı, aynı zamanda sağlık için de oldukça faydalı.

Hint dilinde ‘karışık baharat’ anlamına gelen masala, yemeklerde kullanılan baharatları ve ülkede en sık tüketilen baharatlı çayı ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Masala çayı da Hindistan’ın en sık kullanılan baharatları ile hazırlanan ve tüm dünyada ilgi gören şifalı bir çay. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çay olarak tüketilebileceği gibi, yılın diğer zamanlarında da canlandırıcı ve dinlendirici etkilerinden dolayı tercih edilebilir.

 

Masala çayının faydaları:

 

Yemeklerden sonra içilen bir fincan masala çayı, sindirimi kolaylaştırır ve şişkinlik-gaz gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.

 

Masala çayı karışımının içerisindeki siyah çay ya da yeşil çay, antioksidan etki gösterir. Düzenli olarak içilen masala çayı, vücuttaki zararlı toksinlerden arınmaya yardımcıdır.

 

Kan şekerini dengeler ve tokluk hissi verir.

 

Yorgunluk ve stres nedeniyle yaşanan halsizlik, baş ağrısı gibi şikayetleri azaltır.

 

Grip ve soğuk algınlığı benzeri rahatsızlıkların hafifletilmesinde etkilidir.

Boğaz ağrısına iyi gelir.

 

Mevsim geçişlerinde yaşanan psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları azaltır.

 

Adet dönemlerinde yaşanabilen huzursuzlukların azaltılmasına yardımcı olur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.