Mart 2020 kira artış oranı belli oldu!

EKONOMİ 03.04.2020 - 13:44, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Mart 2020 kira artış oranı belli oldu!

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte kiralara TÜFE üzerinden yapılacak artış oranı da belli oldu.

Mart ayında kira zammı yapacak olan ev sahipleri için oran yüzde 11.86 oldu. Kiracılar da bu oranı göz önünde bulundurarak kiralarına yapılacak zammın doğru oranda olup olmadığını kontrol edebilirler.   İşte bu orana göre kira fiyatı üzerinden yeni rakamlar! Mart ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte bu ay kiralara yapılacak artış oranı belli oldu.   Mart ayında enflasyon yüzde 11.86 olarak gerçekleşti. TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına bakıldığında ise yüzde 13.33 rakamı ortaya çıktı.   Böylece kiralara yapılacak artış oranı yüzde 13.33 oldu.
TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte kiralara TÜFE üzerinden yapılacak artış oranı da belli oldu.

Mart ayında kira zammı yapacak olan ev sahipleri için oran yüzde 11.86 oldu. Kiracılar da bu oranı göz önünde bulundurarak kiralarına yapılacak zammın doğru oranda olup olmadığını kontrol edebilirler.

 

İşte bu orana göre kira fiyatı üzerinden yeni rakamlar!
Mart ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte bu ay kiralara yapılacak artış oranı belli oldu.

 

Mart ayında enflasyon yüzde 11.86 olarak gerçekleşti. TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına bakıldığında ise yüzde 13.33 rakamı ortaya çıktı.

 

Böylece kiralara yapılacak artış oranı yüzde 13.33 oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.