Mahçiçek, EXPO 2023 Onikişubat İçin İlk Katılımcı Ülke İmzasını Attı!

07.01.2021 - 16:40, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Mahçiçek, EXPO 2023 Onikişubat İçin İlk Katılımcı Ülke İmzasını Attı!

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak projesi EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş için çalışmalarına ve faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

EXPO 2023 fuaralanında sergilenecek dünya bahçeleri için ilk resmi anlaşmayı kardeş ülke Afganistan’la gerçekleştiren Başkan HanefiMahçiçek, “Afganistan AIPH Temsilcisi Zabiullah Yousoufi’yi şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi.   İmza töreni öncesi konuşma yapan Mr. Zabiullah Yousoufi şu şekilde konuştu:   “İlk önceTürk Hükümetine,  Afganista nDevletinin ve halkının gelişimi için verdiği cömert destekleri için çok teşekkür ederim.Kahramanmaraş’ta bulunduğum birkaç günlüksüre içerisinde Kahramanmaraşhalkınınşahsımagösterdigimisafirperverlikbenievimdehissettirdi.Eminimbukonukseverlik EXPO süresinceburayagelecekvekatılacakdiğertümülkekatılımcılarını da ziyadesiilememnunedecektir.”   Başkan Mahçiçek ise şu ifadelere yer verdi:   “KardeşAfganistan’ınçokdeğerlitemsilcisiZabiullahYousoufi’yehoşgeldindiyorumve ilk resmiimzayıAfganistan’laatmışolmaktanonurduyuyorum. 2023’tedüzenleyeceğimiz EXPO Onikişubat içinönemlibirgün. Bugünekadar 20’nin üzerindeülke EXPO 2023 Onikişubat’akatılacağınınsözünüverdi. Bu katılımlardanbirtanesinibugünAfganistan’lasomutlaştıracağız. Afganistanbizimiçinkardeşülkelerimizdenbirtanesidir. Afganistan’ıniçindebulunduğusıkıntılardaülkemiz,devletimizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.Oradabarışgücündebizimaskerlerimizgörevyapmaktadır.Ekonomikolarak da ülkemizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.  DolayısıylakendisinibugünKahramanmraş’taağırlamaktanbüyükbironurduyduğumusöylemekistiyorum. İnanıyorumki EXPO 2023 Kahramanmaraş’ımızıntanıtımına, güzelliklerinindünyayaaktarılmasına, katılacakülkelerleekonomikilişkilerine, turizmimizeçokkatkısağlayacaktır. Şehrimizintanıtımsıkıntısınıbiruluslararasıprojeolan, Kahramanmaraş’ınbugünekadargerçekleştireceği en büyükprojeolan EXPO ilegidereceğiz.”  
Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak projesi EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş için çalışmalarına ve faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

EXPO 2023 fuaralanında sergilenecek dünya bahçeleri için ilk resmi anlaşmayı kardeş ülke Afganistan’la gerçekleştiren Başkan HanefiMahçiçek, “Afganistan AIPH Temsilcisi Zabiullah Yousoufi’yi şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi.

 

İmza töreni öncesi konuşma yapan Mr. Zabiullah Yousoufi şu şekilde konuştu:

 

“İlk önceTürk Hükümetine,  Afganista nDevletinin ve halkının gelişimi için verdiği cömert destekleri için çok teşekkür ederim.Kahramanmaraş’ta bulunduğum birkaç günlüksüre içerisinde Kahramanmaraşhalkınınşahsımagösterdigimisafirperverlikbenievimdehissettirdi.Eminimbukonukseverlik EXPO süresinceburayagelecekvekatılacakdiğertümülkekatılımcılarını da ziyadesiilememnunedecektir.”

 

Başkan Mahçiçek ise şu ifadelere yer verdi:

 

“KardeşAfganistan’ınçokdeğerlitemsilcisiZabiullahYousoufi’yehoşgeldindiyorumve ilk resmiimzayıAfganistan’laatmışolmaktanonurduyuyorum. 2023’tedüzenleyeceğimiz EXPO Onikişubat içinönemlibirgün. Bugünekadar 20’nin üzerindeülke EXPO 2023 Onikişubat’akatılacağınınsözünüverdi. Bu katılımlardanbirtanesinibugünAfganistan’lasomutlaştıracağız. Afganistanbizimiçinkardeşülkelerimizdenbirtanesidir. Afganistan’ıniçindebulunduğusıkıntılardaülkemiz,devletimizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.Oradabarışgücündebizimaskerlerimizgörevyapmaktadır.Ekonomikolarak da ülkemizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.  DolayısıylakendisinibugünKahramanmraş’taağırlamaktanbüyükbironurduyduğumusöylemekistiyorum. İnanıyorumki EXPO 2023 Kahramanmaraş’ımızıntanıtımına, güzelliklerinindünyayaaktarılmasına, katılacakülkelerleekonomikilişkilerine, turizmimizeçokkatkısağlayacaktır. Şehrimizintanıtımsıkıntısınıbiruluslararasıprojeolan, Kahramanmaraş’ınbugünekadargerçekleştireceği en büyükprojeolan EXPO ilegidereceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.