Limonun bilinmeyen faydaları!

SAĞLIK 17.11.2021 - 22:09, Güncelleme: 17.11.2021 - 22:09
 

Limonun bilinmeyen faydaları!

Türk yemeklerinin vazgeçilmez tatlarından biri de limon. Yemeklerin haricinde tatlılarda ve içecek olarak da kullanılan limonun birçok faydası var. Kanı temizleyen limon, vücuttaki toksinleri söküp atıyor. Limonun bu faydalarını duyanlar daha çok tüketmeye başlıyor.

Limonun en dikkat çeken faydası, vücuttaki pis kanı temizlemesi. İçeriğindeki etkin madde ile birlikte kanı temizleyen limon vücuttaki toksin maddelerin de atılmasını sağlıyor. İşte limonun bilinen ve bilinmeyen faydaları: Vücudumuz gerekli enerjiyi doğal olarak yediğimiz yiyeceklerden alır. Pozitif iyonlar vücuda alındığında negatif iyonlarla birleşerek bir reaksiyon oluşturur. Limon, besinler arasında en çok negatif iyon bulunduran besindir ve tüketildiğinde enerji sağlar. İçerisindeki pektin lifi barındıran limon, tokluk hissi veren ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Bu nedenle kilo vermek isteyen çokkişi, limonun bu özelliğinden yararlanır. Limon, alkali bir besindir ve vücuda alındığında alkali bir ortam oluşturur. Kanser ise alkali ortamlarda gelişemez. Uzmanlar "Kanserden korunmak isteyenler ılık limon suyu tüketebilir" önerisinde bulunuyor. Mükemmel bir idrar söktürücüdür ve vücudu fazla kilolardan arındırır. Ayrıca nane, maydanoz gibi limon da nefes tazeleyici özelliği ve ferahlık vermesi ile bilinir.  
Türk yemeklerinin vazgeçilmez tatlarından biri de limon. Yemeklerin haricinde tatlılarda ve içecek olarak da kullanılan limonun birçok faydası var. Kanı temizleyen limon, vücuttaki toksinleri söküp atıyor. Limonun bu faydalarını duyanlar daha çok tüketmeye başlıyor.

Limonun en dikkat çeken faydası, vücuttaki pis kanı temizlemesi. İçeriğindeki etkin madde ile birlikte kanı temizleyen limon vücuttaki toksin maddelerin de atılmasını sağlıyor.

İşte limonun bilinen ve bilinmeyen faydaları:

Vücudumuz gerekli enerjiyi doğal olarak yediğimiz yiyeceklerden alır. Pozitif iyonlar vücuda alındığında negatif iyonlarla birleşerek bir reaksiyon oluşturur. Limon, besinler arasında en çok negatif iyon bulunduran besindir ve tüketildiğinde enerji sağlar.

İçerisindeki pektin lifi barındıran limon, tokluk hissi veren ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Bu nedenle kilo vermek isteyen çokkişi, limonun bu özelliğinden yararlanır.

Limon, alkali bir besindir ve vücuda alındığında alkali bir ortam oluşturur. Kanser ise alkali ortamlarda gelişemez. Uzmanlar "Kanserden korunmak isteyenler ılık limon suyu tüketebilir" önerisinde bulunuyor.

Mükemmel bir idrar söktürücüdür ve vücudu fazla kilolardan arındırır. Ayrıca nane, maydanoz gibi limon da nefes tazeleyici özelliği ve ferahlık vermesi ile bilinir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.