Lezzet ve Stili Buluşturan Gastronomi Otelleri!

Mekanlar 05.11.2020 - 16:29, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Lezzet ve Stili Buluşturan Gastronomi Otelleri!

Günümüzde iyi yemek, yaşam sanatının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Türkiye’de yeteneğini ve mutfak tutkusunu konaklama hizmetleriyle buluşturan şeflerle anılan gurme oteller karşınızda!

Od Urla   Michelin yıldızlı restoranlarda şeflik yapmış Osman Sezener, OD Urla'yı açarken bulunduğu coğrafyaya olan bağlılığından güç almış. Zeytin ağaçlarının ortasındaki modern restoranında yerel üreticilerden temin ettiği ürünlerle farklı reçeteler denerken aslında sürekli kendine de meydan okuyor. Her ay değişen menüleri mevsiminde tarlada, denizde ne varsa ona göre şekilleniyor.   Casa Lavanda, Şile   Feryal ve Ahmet Şen çiftinin yıllar önce keşfedip, Ulupelit'te aldıkları yazlıkları rafine bir zevk ile buluşup doğa oteline dönüştü. İstanbul yakını kaçış rotaları arasında her zaman favorimiz olan Casa Lavanda yalnızca yemyeşil ortamı ve zarif stiliyle değil mutfağıyla da tam not alıyor.   Teruar Urla   Üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında yer alan Teruar Urla şef Osman Serdaroğlu ve eşi Ezgi Hanım'ın projesi. ‘Bir mahsulün kendine özgü büyüme ortamını içeren çevresel faktörler’ anlamına gelen Teruar, bu tanımın tam karşılığını veriyor.⁠ Gastronomi ve doğala olan aşk Teruar Urla’yı gerçek bir inziva köşesine dönüştürmüş.⁠   Ida Costa, Assos   Sırtını Kaz Dağları’nın yemyeşil görüntülerine verip, deniz kıyısında kendine bir hayat bulan Ida Costa Hotel'in hikâyesi "doğallık" arayışından geliyor. Ida Costa'nın insana yaşam sevinci veren atmosferi eşsiz mutfağıyla çıtayı en yükseğe taşıyor.   Ida Blue Adatepe, Ayvacık   Kaz Dağları'nın gizli bahçesi olan Ida Blue Adatepe nefes alacağınız, kendinizle baş başa kalacağınız bir butik otel. Doğa, tarih ve lezzetle buluşma noktası olan Ida Blue sizi zeytin ağaçları ve çam ormanlarıyla çevrili bir ortamla buluşturuyor.   Hotel Caeli, Eceabat   Eceabat'ta harika bir doğa içerisinde, Porta Caeli bağlarıyla çevrili Hotel Caeli zarif stiliyle sizi asla sıkmayan, ev konforunu lüks detaylarla buluşturan bir otel. Yöresel malzemelerle, mevsiminde ürünlerle hazırlanan Caeli menüsü dünya mutfağından esinlenen, artizan dokunuşlarla yenilikler sunuyor.   Museum Hotel, Kapadokya   Türkiye’nin ilk ve tek Relais & Chateaux oteli Museum Hotel mimarisi, dekorasyonu, atmosferi ve servisiyle büyülüyor.  2017 “World Luxury Hotel Awards'da ‘‘Türkiye’nin En İyi Lüks Gurme Oteli’’ ödülüne layık görülen Museum Hotel masallardaki gibi bir deneyim yaşatıyor. Türkiye'de yeni nesil şefler arasında başarısını kanıtlayan Saygın Sesli'nin tasarladığı menüler sizi bir gurme yolculuğuna çıkarıyor.
Günümüzde iyi yemek, yaşam sanatının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Türkiye’de yeteneğini ve mutfak tutkusunu konaklama hizmetleriyle buluşturan şeflerle anılan gurme oteller karşınızda!

Od Urla

 

Michelin yıldızlı restoranlarda şeflik yapmış Osman Sezener, OD Urla'yı açarken bulunduğu coğrafyaya olan bağlılığından güç almış. Zeytin ağaçlarının ortasındaki modern restoranında yerel üreticilerden temin ettiği ürünlerle farklı reçeteler denerken aslında sürekli kendine de meydan okuyor. Her ay değişen menüleri mevsiminde tarlada, denizde ne varsa ona göre şekilleniyor.

 

Casa Lavanda, Şile

 

Feryal ve Ahmet Şen çiftinin yıllar önce keşfedip, Ulupelit'te aldıkları yazlıkları rafine bir zevk ile buluşup doğa oteline dönüştü. İstanbul yakını kaçış rotaları arasında her zaman favorimiz olan Casa Lavanda yalnızca yemyeşil ortamı ve zarif stiliyle değil mutfağıyla da tam not alıyor.

 

Teruar Urla

 

Üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında yer alan Teruar Urla şef Osman Serdaroğlu ve eşi Ezgi Hanım'ın projesi. ‘Bir mahsulün kendine özgü büyüme ortamını içeren çevresel faktörler’ anlamına gelen Teruar, bu tanımın tam karşılığını veriyor.⁠ Gastronomi ve doğala olan aşk Teruar Urla’yı gerçek bir inziva köşesine dönüştürmüş.⁠

 

Ida Costa, Assos

 

Sırtını Kaz Dağları’nın yemyeşil görüntülerine verip, deniz kıyısında kendine bir hayat bulan Ida Costa Hotel'in hikâyesi "doğallık" arayışından geliyor. Ida Costa'nın insana yaşam sevinci veren atmosferi eşsiz mutfağıyla çıtayı en yükseğe taşıyor.

 

Ida Blue Adatepe, Ayvacık

 

Kaz Dağları'nın gizli bahçesi olan Ida Blue Adatepe nefes alacağınız, kendinizle baş başa kalacağınız bir butik otel. Doğa, tarih ve lezzetle buluşma noktası olan Ida Blue sizi zeytin ağaçları ve çam ormanlarıyla çevrili bir ortamla buluşturuyor.

 

Hotel Caeli, Eceabat

 

Eceabat'ta harika bir doğa içerisinde, Porta Caeli bağlarıyla çevrili Hotel Caeli zarif stiliyle sizi asla sıkmayan, ev konforunu lüks detaylarla buluşturan bir otel. Yöresel malzemelerle, mevsiminde ürünlerle hazırlanan Caeli menüsü dünya mutfağından esinlenen, artizan dokunuşlarla yenilikler sunuyor.

 

Museum Hotel, Kapadokya

 

Türkiye’nin ilk ve tek Relais & Chateaux oteli Museum Hotel mimarisi, dekorasyonu, atmosferi ve servisiyle büyülüyor.  2017 “World Luxury Hotel Awards'da ‘‘Türkiye’nin En İyi Lüks Gurme Oteli’’ ödülüne layık görülen Museum Hotel masallardaki gibi bir deneyim yaşatıyor. Türkiye'de yeni nesil şefler arasında başarısını kanıtlayan Saygın Sesli'nin tasarladığı menüler sizi bir gurme yolculuğuna çıkarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.