Kuruçay, yıkmayın, dönüştürün!

GÜNDEM 08.08.2021 - 17:38, Güncelleme: 08.08.2021 - 17:38
 

Kuruçay, yıkmayın, dönüştürün!

Jeoloji mühendisleri odası Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Kuruçay, il özel idare binasının yıkılmaması gerektiğini savundu.

Jeoloji odası Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Kuruçay, “Kendi ellerimizle yaptığımız, zemin etüdü mükemmel yapılarak ve temelini fore kazıklarla ağaç kökü gibi inşa ettiğimiz, şehrin en sağlam binası ama Dünyanın en saçma binası diye literatüre geçirdiğimiz bu binayı yıkma kararı alınmış. Bu binayı dünyanın en güzeli olmaz ama en güzel değişimi olan bir bina haline getirmek yerine yıkıyoruz.”dedi.     “Lütfen bir daha düşünün” Kuruçay, “Bu binayı büyük bir kaya parçası gibi farz edin. Usta bir heykeltıraşın bu binada nasıl bir eser çıkartabileceğini düşünün. Mutlaka usta bir mimar vardır burayı güzelleştirecek. Kolay yolu seçtiniz. Hemen yıkın. Avuç iç kadar alan ortaya çıkacaktır. Düşündüğünüz meydan bu kadar eksik olursa nolur. Lütfen bir daha düşünün. Bu şehrin idarecileri değil mühendisleri karar versin değerlendirsin. Bu binadan önce yıllardan beri Çuhadar iş hanının olduğu adayı istimlak edip şehrin trafiğini mükemmel hale getirebilirdiniz. Azerbaycan bulvarını şeker dereye bağlayarak. Lütfen bir daha düşünün. Lütfen!”diye konuştu
Jeoloji mühendisleri odası Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Kuruçay, il özel idare binasının yıkılmaması gerektiğini savundu.

Jeoloji odası Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Kuruçay, “Kendi ellerimizle yaptığımız, zemin etüdü mükemmel yapılarak ve temelini fore kazıklarla ağaç kökü gibi inşa ettiğimiz, şehrin en sağlam binası ama Dünyanın en saçma binası diye literatüre geçirdiğimiz bu binayı yıkma kararı alınmış. Bu binayı dünyanın en güzeli olmaz ama en güzel değişimi olan bir bina haline getirmek yerine yıkıyoruz.”dedi.

 

 

“Lütfen bir daha düşünün”

Kuruçay, “Bu binayı büyük bir kaya parçası gibi farz edin. Usta bir heykeltıraşın bu binada nasıl bir eser çıkartabileceğini düşünün. Mutlaka usta bir mimar vardır burayı güzelleştirecek. Kolay yolu seçtiniz. Hemen yıkın. Avuç iç kadar alan ortaya çıkacaktır. Düşündüğünüz meydan bu kadar eksik olursa nolur. Lütfen bir daha düşünün. Bu şehrin idarecileri değil mühendisleri karar versin değerlendirsin. Bu binadan önce yıllardan beri Çuhadar iş hanının olduğu adayı istimlak edip şehrin trafiğini mükemmel hale getirebilirdiniz. Azerbaycan bulvarını şeker dereye bağlayarak. Lütfen bir daha düşünün. Lütfen!”diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.