Kuruçay, Kahramanmaraş’ta ikinci bir katliam hazırlanıyor!

GÜNDEM 28.03.2023 - 20:05, Güncelleme: 30.03.2023 - 22:07
 

Kuruçay, Kahramanmaraş’ta ikinci bir katliam hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, dikkat çeken açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Kuruçay, “Sayın Valiye, Sayın Belediye başkanlarına, tüm yetkililere sesleniyorum. Yıllarca bu felaketin geleceğini anlattım anlamadılar. Gezerek görerek tespit ettim. Şuan ikinci bir katliam hazırlanıyor.”dedi. İşte Mehmet Kuruçay’ın dikkat çeken o paylaşımı:  “Sayın Valiye, Sayın Belediye başkanlarına, tüm yetkililere sesleniyorum. Yıllarca bu felaketin geleceğini anlattım anlamadılar. Gezerek görerek tespit ettim. Şuan ikinci bir katliam hazırlanıyor. Kimse farkında değil. İçinde her türlü kanserojen madde barındıran, her türlü hastalığa sebep olacak mikropları içeren enkazlar Erkenez kum ocaklarında oluşan çukurluklara dolduruluyor. Buradan direkt alüvyona intikal edecek ve yıllarca yer altı suyunu kirletecek temizlenmesi mümkün olmayacaktır. Binlerce insanın hastalanarak, Devlete çok büyük tedavi yükleri getirerek ölmesine sebep olunacaktır. Ayvalı barajı dolmazsa, Karapınar kaynakları kuraklık nedeniyle azalır veya kurursa; Ovadaki Yer altı suyundan başka Maraş’ın içeceği başka alternatif yoktur. Bu yer altı suyunun korunması lazım. Lütfen bunu durdurun buralara enkaz dökmeyin.”    
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, dikkat çeken açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Kuruçay, “Sayın Valiye, Sayın Belediye başkanlarına, tüm yetkililere sesleniyorum. Yıllarca bu felaketin geleceğini anlattım anlamadılar. Gezerek görerek tespit ettim. Şuan ikinci bir katliam hazırlanıyor.”dedi.

İşte Mehmet Kuruçay’ın dikkat çeken o paylaşımı: 

“Sayın Valiye, Sayın Belediye başkanlarına, tüm yetkililere sesleniyorum. Yıllarca bu felaketin geleceğini anlattım anlamadılar. Gezerek görerek tespit ettim. Şuan ikinci bir katliam hazırlanıyor.

Kimse farkında değil. İçinde her türlü kanserojen madde barındıran, her türlü hastalığa sebep olacak mikropları içeren enkazlar Erkenez kum ocaklarında oluşan çukurluklara dolduruluyor.

Buradan direkt alüvyona intikal edecek ve yıllarca yer altı suyunu kirletecek temizlenmesi mümkün olmayacaktır.

Binlerce insanın hastalanarak, Devlete çok büyük tedavi yükleri getirerek ölmesine sebep olunacaktır. Ayvalı barajı dolmazsa, Karapınar kaynakları kuraklık nedeniyle azalır veya kurursa; Ovadaki Yer altı suyundan başka Maraş’ın içeceği başka alternatif yoktur.

Bu yer altı suyunun korunması lazım. Lütfen bunu durdurun buralara enkaz dökmeyin.”

 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.