Kuruçay, Hasar tespit çalışmalarında yanlışlıklar olabiliyor!

AKTÜEL 26.02.2023 - 11:06, Güncelleme: 02.03.2023 - 15:28
 

Kuruçay, Hasar tespit çalışmalarında yanlışlıklar olabiliyor!

fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, Hasar tespit çalışmalarında bir takım yanlışlıkların olduğuna dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu noktada asrın afetinde hasar gören binalar Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ekiplerince kontrol ediliyor. Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, hasar tespiti yapılırken bir takım yanlışlıkların yapılabildiğine dikkat çekti.  Kuruçay, “Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından evlerde hasar tespit çalışması yapılıyor. Bu tespitler soncundan bir takım yanlışlıklar yapılabiliyor. Yani hafif hasarlıya ağır hasarlı, ağır hasarlıya hafif hasarlı denilebiliyor. Bu kontrollerin yeniden iyi bir şekilde yapılması gerekiyor. Çünkü bu binalar milli servetlerimizdir.” Diye konuştu.  
fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, Hasar tespit çalışmalarında bir takım yanlışlıkların olduğuna dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu noktada asrın afetinde hasar gören binalar Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ekiplerince kontrol ediliyor.

Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, hasar tespiti yapılırken bir takım yanlışlıkların yapılabildiğine dikkat çekti. 

Kuruçay, “Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından evlerde hasar tespit çalışması yapılıyor. Bu tespitler soncundan bir takım yanlışlıklar yapılabiliyor. Yani hafif hasarlıya ağır hasarlı, ağır hasarlıya hafif hasarlı denilebiliyor.

Bu kontrollerin yeniden iyi bir şekilde yapılması gerekiyor. Çünkü bu binalar milli servetlerimizdir.” Diye konuştu.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.