Kuruçay, Göksun bölgesindeki depremleri değerlendirdi!

GÜNDEM 07.03.2023 - 15:52, Güncelleme: 10.03.2023 - 13:46
 

Kuruçay, Göksun bölgesindeki depremleri değerlendirdi!

Kuruçay, “Tekir, Andırın, Göksun, taraflarındaki depremlerin bazıları bağımsız bazıları artçı depremlerdir.” dedi.

Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, fisiltihaber.com.tr ‘ye Göksun bölgesindeki depremleri değerlendirdi.  Kuruçay, “Tekir, Andırın, Göksun, taraflarındaki depremlerin bazıları bağımsız bazıları artçı depremlerdir.”dedi. “Bu bölgede büyük deprem olmaz” Büyük depremlerde şehri tehdit edecek fayların kırıldığına dikkat çeken Mehmet Kuruçay, “Tekir, Andırın, Göksun, taraflarındaki depremlerin bazıları bağımsız bazıları artçı depremlerdir. Bunlar küçük faylarda olabilecek depremler.  Büyük depremin etkisiyle olan depremler. Bu büyük deprem olacak anlamına gelmez. Bizim büyük depremimiz oldu. Burada artık büyük depremler olmayacak. Deprem fayların uç noktalarında olur. Şehir için tehdit olacak faylar kırıldı.” Diye konuştu.  “Artçı depremlere alışmalıyız” Ağır hasarlı binalardan eşya alınmaması gerektiğini savunan Kuruçay şu ifadelere yer verdi, “Artçı depremler en çok ağır hasarlı binalar üzerinde etkili olur. Lütfen insanlarımız evlerinden eşya almak için ağır hasarlı binalara girmesinler. Ağır hasarlı binalar artçı depremlerle yıkılabilir. Bu artçı depremler 1 yıla kadar sürebilir. Bu depremlere alışmamız gerekiyor.”  
Kuruçay, “Tekir, Andırın, Göksun, taraflarındaki depremlerin bazıları bağımsız bazıları artçı depremlerdir.” dedi.

Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, fisiltihaber.com.tr ‘ye Göksun bölgesindeki depremleri değerlendirdi. 

Kuruçay, “Tekir, Andırın, Göksun, taraflarındaki depremlerin bazıları bağımsız bazıları artçı depremlerdir.”dedi.

“Bu bölgede büyük deprem olmaz”

Büyük depremlerde şehri tehdit edecek fayların kırıldığına dikkat çeken Mehmet Kuruçay, “Tekir, Andırın, Göksun, taraflarındaki depremlerin bazıları bağımsız bazıları artçı depremlerdir. Bunlar küçük faylarda olabilecek depremler.  Büyük depremin etkisiyle olan depremler. Bu büyük deprem olacak anlamına gelmez. Bizim büyük depremimiz oldu. Burada artık büyük depremler olmayacak. Deprem fayların uç noktalarında olur. Şehir için tehdit olacak faylar kırıldı.” Diye konuştu. 

“Artçı depremlere alışmalıyız”

Ağır hasarlı binalardan eşya alınmaması gerektiğini savunan Kuruçay şu ifadelere yer verdi, “Artçı depremler en çok ağır hasarlı binalar üzerinde etkili olur. Lütfen insanlarımız evlerinden eşya almak için ağır hasarlı binalara girmesinler. Ağır hasarlı binalar artçı depremlerle yıkılabilir. Bu artçı depremler 1 yıla kadar sürebilir. Bu depremlere alışmamız gerekiyor.”

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.