Kültürel Miras İlmek İlmek İşleniyor!

KÜLTÜR 21.06.2019 - 16:48, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kültürel Miras İlmek İlmek İşleniyor!

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtığı Dulkadiroğlu Konağı, Kahramanmaraş Kültürü’nün en önemli el sanatlarını gelecek nesillere aktarıyor.

Sim sırma, halı dokuma ve ahşap yakma kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.  Kahramanmaraş’ın Kültürel Mirasını gelecek nesillere en verimli şekilde aktarmayı hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, restorasyonunu tamamladığı son konağı el sanatları merkezi haline getirdi. Tarihi dokusuyla Kahramanmaraş’ın en büyük ve en güzel konaklarından biri olan Dulkadiroğlu Konağı, Sim sırma, halı dokuma ve ahşap yakma kurslarıyla kursiyerlere hizmet vermekte. Özellikle gençler kurs çalışmalarına yoğun ilgi gösterirken, ortaya çıkan çalışmaların kursiyerlere ekonomik katkı sağladığı belirtildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konak ile ilgili projelerinin tam anlamıyla hayata geçtiğini söyledi. Konak restorasyonu projelerinde Kahramanmaraş’ın tarihini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Okay, bu gibi çalışmalarla da konakların en verimli şekilde yaşatıldığını söyledi.  
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtığı Dulkadiroğlu Konağı, Kahramanmaraş Kültürü’nün en önemli el sanatlarını gelecek nesillere aktarıyor.

Sim sırma, halı dokuma ve ahşap yakma kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 

Kahramanmaraş’ın Kültürel Mirasını gelecek nesillere en verimli şekilde aktarmayı hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, restorasyonunu tamamladığı son konağı el sanatları merkezi haline getirdi. Tarihi dokusuyla Kahramanmaraş’ın en büyük ve en güzel konaklarından biri olan Dulkadiroğlu Konağı, Sim sırma, halı dokuma ve ahşap yakma kurslarıyla kursiyerlere hizmet vermekte.
Özellikle gençler kurs çalışmalarına yoğun ilgi gösterirken, ortaya çıkan çalışmaların kursiyerlere ekonomik katkı sağladığı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konak ile ilgili projelerinin tam anlamıyla hayata geçtiğini söyledi. Konak restorasyonu projelerinde Kahramanmaraş’ın tarihini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Okay, bu gibi çalışmalarla da konakların en verimli şekilde yaşatıldığını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.