KSÜ’de hedef 100 nakil!

SAĞLIK 07.02.2020 - 08:59, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

KSÜ’de hedef 100 nakil!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde böbrek nakli devam ediyor.

Bilindiği üzere ülkemiz de ve şehrimiz de böbrek nakli bekleyen hasta sayısı hızla artmaktadır. Diyaliz den kurtularak yaşamlarına devam etmeleri için hastaların ya canlı vericili nakil yada kadavra bağış listesine kayıt olmaları gerekmektedir.   KSÜ tıp fakültesi organ nakli bölümü 2011 yılından bugüne iyi bir ivme yakalayarak birçok başarılı nakiller gerçekleştirmiştir. Ancak geçtiğimiz aylarda doku tipleme hocasının gitmesinin ardından askıya alınan böbrek nakilleri dün itibari ile tekrar başladı.   Dün çıkan kadavra böbrek ile tıp fakültemizde organ nakli bölümünde kayıtlı olan bir hastaya Organ nakli ekibi tarafından böbrek nakli yapıldı. Bu yıl yapılacak nakiller ile kadavra bekleme listesinde bekleyen hastalar için umut kapısı olacak. Şehrimiz de bini aşkın böbrek nakli bekleyen insanlar var bu hastalar doğal olarak ulusal bekleme listesine kayıt olmak zorundadır.   Böbrek nakli bekleyen hastaların KSÜ tıp fakültesi hastanesi organ nakli koordinatörlüğüne giderek  6 ayda bir PRA gibi yapılması gereken tahlilleri yaptırması böbrek nakli için büyük önem arz etmektedir. Her birey kendi işini aslında takip etmeli hele bir de yaşamak varsa işin ucunda tüm hastalar ulusal bekleme listesi üzerinde hastanın veya merkezin üstüne düşen görevi iyi takip etmeli bu nedenle her altı ayda bir hastalar kan tahlillerini yaptırıp yarın nakil olacakmış gibi olumsuz dış etkenlerden kendini korumalı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde böbrek nakli devam ediyor.

Bilindiği üzere ülkemiz de ve şehrimiz de böbrek nakli bekleyen hasta sayısı hızla artmaktadır. Diyaliz den kurtularak yaşamlarına devam etmeleri için hastaların ya canlı vericili nakil yada kadavra bağış listesine kayıt olmaları gerekmektedir.

 

KSÜ tıp fakültesi organ nakli bölümü 2011 yılından bugüne iyi bir ivme yakalayarak birçok başarılı nakiller gerçekleştirmiştir. Ancak geçtiğimiz aylarda doku tipleme hocasının gitmesinin ardından askıya alınan böbrek nakilleri dün itibari ile tekrar başladı.

 

Dün çıkan kadavra böbrek ile tıp fakültemizde organ nakli bölümünde kayıtlı olan bir hastaya Organ nakli ekibi tarafından böbrek nakli yapıldı. Bu yıl yapılacak nakiller ile kadavra bekleme listesinde bekleyen hastalar için umut kapısı olacak. Şehrimiz de bini aşkın böbrek nakli bekleyen insanlar var bu hastalar doğal olarak ulusal bekleme listesine kayıt olmak zorundadır.

 

Böbrek nakli bekleyen hastaların KSÜ tıp fakültesi hastanesi organ nakli koordinatörlüğüne giderek  6 ayda bir PRA gibi yapılması gereken tahlilleri yaptırması böbrek nakli için büyük önem arz etmektedir. Her birey kendi işini aslında takip etmeli hele bir de yaşamak varsa işin ucunda tüm hastalar ulusal bekleme listesi üzerinde hastanın veya merkezin üstüne düşen görevi iyi takip etmeli bu nedenle her altı ayda bir hastalar kan tahlillerini yaptırıp yarın nakil olacakmış gibi olumsuz dış etkenlerden kendini korumalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.