Kredi kartı Limit ve taksit sayısına yeni düzenleme!

AKTÜEL 20.06.2024 - 12:22, Güncelleme: 20.06.2024 - 12:22
 

Kredi kartı Limit ve taksit sayısına yeni düzenleme!

Kredi kartı kullanımını azaltmak amacıyla limit ve taksit sayılarında düzenlemeye gidilecek. işte detaylar...

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı gibi nedenlerden dolayı vatandaşlar çareyi kredi kartı ile harcama yapmak buluyor. Ancak bu durum daha farklı ekonomik sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre mayıs ayında kredi kartı ile yapılan harcamalar yüzde 103 artarak 1,3 trilyon TL'ye yükseldi. Önümüzdeki günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı limitlerine yönelik bir düzenleme yapacağı konuşuluyor. Kredi kartını kısa süredir kullananlar için maksimum limit aylık gelirin 4 katı, uzun süredir kart sahibi olan ve düzenli ödeme yapan müşterilere ise maaşları ve yan gelirleri toplamının 8 katı oranında limit tahsis edilmesi planlanıyor. Ayrıca yüksek taksitli harcamaların azaltılmasına yönelik taksit sayısını düşürüleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.  
Kredi kartı kullanımını azaltmak amacıyla limit ve taksit sayılarında düzenlemeye gidilecek. işte detaylar...

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı gibi nedenlerden dolayı vatandaşlar çareyi kredi kartı ile harcama yapmak buluyor. Ancak bu durum daha farklı ekonomik sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre mayıs ayında kredi kartı ile yapılan harcamalar yüzde 103 artarak 1,3 trilyon TL'ye yükseldi.

Önümüzdeki günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı limitlerine yönelik bir düzenleme yapacağı konuşuluyor.

Kredi kartını kısa süredir kullananlar için maksimum limit aylık gelirin 4 katı, uzun süredir kart sahibi olan ve düzenli ödeme yapan müşterilere ise maaşları ve yan gelirleri toplamının 8 katı oranında limit tahsis edilmesi planlanıyor.

Ayrıca yüksek taksitli harcamaların azaltılmasına yönelik taksit sayısını düşürüleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.