KPSS Ön lisans sınav yerleri belli oldu mu?

AKTÜEL 28.09.2022 - 10:12, Güncelleme: 28.09.2022 - 10:12
 

KPSS Ön lisans sınav yerleri belli oldu mu?

KPSS 2022 Ön lisans sınavı için sınav yerleri henüz ÖSYM başkanlığı tarafından açıklanmadı fakat geçtiğimiz yıllara bakarak bu tarihi öngörmek mümkün.

KPSS 2022 Ön lisans sınavı için sınav yerleri henüz ÖSYM başkanlığı tarafından açıklanmadı fakat geçtiğimiz yıllara bakarak bu tarihi öngörmek mümkün. Sınav yerleri Ön lisans sınavından neredeyse 10 gün öncesinde belli oluyor. Yani KPSS ön lisans sınavı yerlerinin açıklanma tarihi 29 Eylül tarihi olarak öngörülüyor. KPSS'de gerçekleştirilecek olan ilk oturumda yani Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda, KPSS Genel Yetenek Testi soruları 30 Türkçe, 30 Matematik şeklindedir. KPSS Genel Kültür Testinde ise 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere 60 soru bulunmaktadır. Bu oturumda gerçekleşen sınavda adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika verilecek.  
KPSS 2022 Ön lisans sınavı için sınav yerleri henüz ÖSYM başkanlığı tarafından açıklanmadı fakat geçtiğimiz yıllara bakarak bu tarihi öngörmek mümkün.

KPSS 2022 Ön lisans sınavı için sınav yerleri henüz ÖSYM başkanlığı tarafından açıklanmadı fakat geçtiğimiz yıllara bakarak bu tarihi öngörmek mümkün. Sınav yerleri Ön lisans sınavından neredeyse 10 gün öncesinde belli oluyor.

Yani KPSS ön lisans sınavı yerlerinin açıklanma tarihi 29 Eylül tarihi olarak öngörülüyor.
KPSS'de gerçekleştirilecek olan ilk oturumda yani Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda, KPSS Genel Yetenek Testi soruları 30 Türkçe, 30 Matematik şeklindedir.

KPSS Genel Kültür Testinde ise 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere 60 soru bulunmaktadır. Bu oturumda gerçekleşen sınavda adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.