Konya’da ne yemeli?

SEYAHAT - KİTAP 20.10.2022 - 19:12, Güncelleme: 20.10.2022 - 19:12
 

Konya’da ne yemeli?

Konya’nın neyi meşhur? Konya’da ne yemeli? İşte detaylar…

Etli Ekmek  Konya denilince akla gelen lezzetlerin en başında etli ekmek var. İncecik hamuruyla içindeki satır kıyması biraz lahmacun havası verse de, masa boyu kadar uzun hazırlanması ve şeritler halinde dilimlenerek yenmesi en büyük farkı.  Fırın Kebabı Geleneksel yapımında büyük bir bakır leğen içine alınan etler odun ateşinde yaklaşık 6 saat kadar pişiyor. Pide ve kuru soğanla servis edilen bu yemeği yerken çatal bıçak kullanılmıyor. Tirit Ay şeklinde doğranıp tuzla ovulmuş soğan, domates ve biber bu yemeği benzerlerinden ayıran farklardan biri. Diğeri ise üzerinin incecik doğranmış biftek eti veya köfteyle kaplı olması.  Çebiç Izgarada çevrilen ciğeri sabah kahvaltılarında, diğer tarafları da öğle yemeğinde bulgur pilavı üzerinde yeniliyor. Sac Arası Geleneksel bir pişirme tekniği olarak iki sac arasında pişirildiğinde bu ismi almış ama günümüzde sacda değil fırında pişiriliyor.  Höşmerim Ege'de, Marmara'da ve Konya'nın dahil olduğu İç Anadolu Bölgesi'nde yapılıyor.   
Konya’nın neyi meşhur? Konya’da ne yemeli? İşte detaylar…

Etli Ekmek 

Konya denilince akla gelen lezzetlerin en başında etli ekmek var. İncecik hamuruyla içindeki satır kıyması biraz lahmacun havası verse de, masa boyu kadar uzun hazırlanması ve şeritler halinde dilimlenerek yenmesi en büyük farkı. 

Fırın Kebabı

Geleneksel yapımında büyük bir bakır leğen içine alınan etler odun ateşinde yaklaşık 6 saat kadar pişiyor. Pide ve kuru soğanla servis edilen bu yemeği yerken çatal bıçak kullanılmıyor.

Tirit

Ay şeklinde doğranıp tuzla ovulmuş soğan, domates ve biber bu yemeği benzerlerinden ayıran farklardan biri. Diğeri ise üzerinin incecik doğranmış biftek eti veya köfteyle kaplı olması. 

Çebiç

Izgarada çevrilen ciğeri sabah kahvaltılarında, diğer tarafları da öğle yemeğinde bulgur pilavı üzerinde yeniliyor.

Sac Arası

Geleneksel bir pişirme tekniği olarak iki sac arasında pişirildiğinde bu ismi almış ama günümüzde sacda değil fırında pişiriliyor. 

Höşmerim

Ege'de, Marmara'da ve Konya'nın dahil olduğu İç Anadolu Bölgesi'nde yapılıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.