Konutta kira fiyatları neden fahiş oranda arttı?

EKONOMİ 09.07.2021 - 17:11, Güncelleme: 12.07.2021 - 09:49
 

Konutta kira fiyatları neden fahiş oranda arttı?

Doğru fiyat.net Kahramanmaraş temsilcisi İsmail Orçan, konuttaki kira fiyatlarının neden fahiş oranlarda arttığının nedenlerini açıkladı.

Orçan, “Ev sahipleri pandemiyi fırsat bilerek fiyatlara zam yapıyor. Konut stoku yetersiz, vatandaşlarımız artık yatırım amaçlı konut alamıyor. Buda haliyle kira fiyatlarını etkiliyor.”dedi. “Kira fiyatları normalin çok üzerinde” Kahramanmaraş’ta kira fiyatlarının normalin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken İsmail Orçan şunları söyledi, “Konut fiyatları enflasyon rakamlarının çok üzerine çıktı. Kiracı vatandaşları ev sahipleri çeşitli nedenlerden dolayı evden çıkartarak konut fiyatlarına yüksek oranlarda zam yapıyorlar. Buda ister istemez fiyatları tavan yapıyor. Uygun fiyatlara kiralık ev bulmak hayal oluyor. Ev sahipleri pandemiyi fırsat bilerek fiyatlara zam yapıyorlar. Ve bunun bir nedeni ise pandemiden önce vatandaşlar yatırım amaçlı ev alıyorlardı bunları da kiraya veriyorlardı şimdi ise evi kendileri için alıyorlar. Buda kira fiyatlarını etkiliyor. Genel olarak şuan için şehrimizde kira fiyatları normalin çok üzerinde. Bu fiyatların normale dönmesi için biraz zamana ihtiyaç var. İnsanlarımızın alım gücü düştü konut fiyatları yükseldi. Hal böyle olunca bir süre sonra fiyatlar tekrardan düşebilir.   Bu birazda konut stokuyla da alakalıdır. Konut stoku arttıkça fiyatlar düşecektir. Şuanda şehrimizdeki konut stoku yeterli değil. Şuanda konut fiyatları stabilize bir şekilde devam ediyor. Olağan dışı bir etken olmadığı sürece herhangi bir şekilde fiyat artışı beklemiyoruz. Pandemiden önce ev almak çok daha kolaydı. 130 bin TL’ye 2+1 dairleri çok rahat verebiliyorduk. Ama şimdi 250 bin TL’den aşağıda 2+1 konut olmak neredeyse imkansız hale geldi.”  
Doğru fiyat.net Kahramanmaraş temsilcisi İsmail Orçan, konuttaki kira fiyatlarının neden fahiş oranlarda arttığının nedenlerini açıkladı.

Orçan, “Ev sahipleri pandemiyi fırsat bilerek fiyatlara zam yapıyor. Konut stoku yetersiz, vatandaşlarımız artık yatırım amaçlı konut alamıyor. Buda haliyle kira fiyatlarını etkiliyor.”dedi.


“Kira fiyatları normalin çok üzerinde”


Kahramanmaraş’ta kira fiyatlarının normalin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken İsmail Orçan şunları söyledi, “Konut fiyatları enflasyon rakamlarının çok üzerine çıktı. Kiracı vatandaşları ev sahipleri çeşitli nedenlerden dolayı evden çıkartarak konut fiyatlarına yüksek oranlarda zam yapıyorlar. Buda ister istemez fiyatları tavan yapıyor. Uygun fiyatlara kiralık ev bulmak hayal oluyor. Ev sahipleri pandemiyi fırsat bilerek fiyatlara zam yapıyorlar. Ve bunun bir nedeni ise pandemiden önce vatandaşlar yatırım amaçlı ev alıyorlardı bunları da kiraya veriyorlardı şimdi ise evi kendileri için alıyorlar. Buda kira fiyatlarını etkiliyor. Genel olarak şuan için şehrimizde kira fiyatları normalin çok üzerinde. Bu fiyatların normale dönmesi için biraz zamana ihtiyaç var. İnsanlarımızın alım gücü düştü konut fiyatları yükseldi. Hal böyle olunca bir süre sonra fiyatlar tekrardan düşebilir.

 

Bu birazda konut stokuyla da alakalıdır. Konut stoku arttıkça fiyatlar düşecektir. Şuanda şehrimizdeki konut stoku yeterli değil. Şuanda konut fiyatları stabilize bir şekilde devam ediyor. Olağan dışı bir etken olmadığı sürece herhangi bir şekilde fiyat artışı beklemiyoruz. Pandemiden önce ev almak çok daha kolaydı. 130 bin TL’ye 2+1 dairleri çok rahat verebiliyorduk. Ama şimdi 250 bin TL’den aşağıda 2+1 konut olmak neredeyse imkansız hale geldi.”

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.