Konut Alan Kazançlı Çıkıyor!

EKONOMİ 20.11.2019 - 08:52, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Konut Alan Kazançlı Çıkıyor!

Doğru Fiyat Kahramanmaraş Şube Müdürü Ali Osman Aslantürk, konut alan kişilerin kazançlı çıktığını söyledi.

Kamu ve özel bankaların konut kredi faiz oranlarını indirmesi üzerine konut satışında patlama oldu. Kahramanmaraş’ta bu satışlardan olumlu etkilendi.   Şehirdeki gayrimenkul sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Aslantürk, “Bankaların konut kredi faiz oranları indirmesi üzerine konut alım satımında bir artış olmasından dolayı şehirdeki konut stokunun eridiğini görüyoruz.”dedi.   “1 milyon 782 bin konut el değiştirdi”   Ülke geneli ciddi oranda konutun el değiştirdiğini kaydeden Aslantürk şunları söyledi: “Son bir ay içerisinde Türkiye genelinde 200 bin mülk el değiştirmiş durumda. Bunun yanında yaklaşık 10 ay gibi bir süreçte 1.8 milyon gayrimenkul el değiştirirken, bu satışların 7.3 milyar TL tapu harcı elde edildi. 2019 yılı Ocak ve Ekim ayları içerisinde 1 milyon 782 bin 36 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirildi. Bunun yansımaları ise şehrimize olumlu oldu.”     “Bazı konut fiyatlarında keyfi artışlar var”   Gayrimenkul sektöründe bazı kişilerin fiyatları keyfi olarak arttırdığına değinen Ali Osman Aslantürk, “2.el ve sıfır yapılmış olan ve hali hazırda bekleyen daireler 0.99 furyası ile yoğun bir şekilde el değiştirdi. Yeni gelen daireler olmadığı için fiyatlarda yükselme meydana geldi. Bunun nedeni ise inşaat malzemelerinin fiyatlarını artması oldu. İnşaat sektörü 400 sektörü etkiliyor. Bunun yanında keyfi fahiş fiyat artışı yapan kişilerde var. Örneğin 250 bin TL olan bir konutunu 300 bin TL’ye çıkarttı. Olmayacak fiyatlar istenmeye başlandı. Tabii ki bunlarda ister istemez sektörü olumsuz etkiliyor.”diye konuştu.     “Kurumsal firmalardan DOĞRU FİYAT alın”   Konut alan kişilerin her zaman daha kazançlı olduğunu savunan Doğru Fiyat Kahramanmaraş Şube Müdürü Ali Osman Aslantürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuanda konutlardaki stoklar erimiş durumda.  Bunu vatandaşlarımız hiçbir şekilde unutmasınlar, konut alan her zaman daha kazançlıdır. İlerleyen süreçte en kötü 3+1 300 bin TL bandında olacak. Fiyatlar şuan için değişik seyir ediyor.  O yüzden konut alacak kişilerin kurumsal firmaları tercih etmelerinde fayda var. Vatandaşlarımızı Ofislerimize konut almaya davet ediyoruz. Ofisimizde konutların tapularıyla ilgili bilgilerde alabilirler. Uygun ve DOĞRU FİYAT’tan konutlarını alabilirler. Yeni yıl itibarıyla konutların fiyatlarında artık söz konusu olacak.”
Doğru Fiyat Kahramanmaraş Şube Müdürü Ali Osman Aslantürk, konut alan kişilerin kazançlı çıktığını söyledi.

Kamu ve özel bankaların konut kredi faiz oranlarını indirmesi üzerine konut satışında patlama oldu. Kahramanmaraş’ta bu satışlardan olumlu etkilendi.

 

Şehirdeki gayrimenkul sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Aslantürk, “Bankaların konut kredi faiz oranları indirmesi üzerine konut alım satımında bir artış olmasından dolayı şehirdeki konut stokunun eridiğini görüyoruz.”dedi.

 

“1 milyon 782 bin konut el değiştirdi”

 

Ülke geneli ciddi oranda konutun el değiştirdiğini kaydeden Aslantürk şunları söyledi: “Son bir ay içerisinde Türkiye genelinde 200 bin mülk el değiştirmiş durumda. Bunun yanında yaklaşık 10 ay gibi bir süreçte 1.8 milyon gayrimenkul el değiştirirken, bu satışların 7.3 milyar TL tapu harcı elde edildi. 2019 yılı Ocak ve Ekim ayları içerisinde 1 milyon 782 bin 36 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirildi. Bunun yansımaları ise şehrimize olumlu oldu.”

 

 

“Bazı konut fiyatlarında keyfi artışlar var”

 

Gayrimenkul sektöründe bazı kişilerin fiyatları keyfi olarak arttırdığına değinen Ali Osman Aslantürk, “2.el ve sıfır yapılmış olan ve hali hazırda bekleyen daireler 0.99 furyası ile yoğun bir şekilde el değiştirdi. Yeni gelen daireler olmadığı için fiyatlarda yükselme meydana geldi. Bunun nedeni ise inşaat malzemelerinin fiyatlarını artması oldu. İnşaat sektörü 400 sektörü etkiliyor. Bunun yanında keyfi fahiş fiyat artışı yapan kişilerde var. Örneğin 250 bin TL olan bir konutunu 300 bin TL’ye çıkarttı. Olmayacak fiyatlar istenmeye başlandı. Tabii ki bunlarda ister istemez sektörü olumsuz etkiliyor.”diye konuştu.

 

 

“Kurumsal firmalardan DOĞRU FİYAT alın”

 

Konut alan kişilerin her zaman daha kazançlı olduğunu savunan Doğru Fiyat Kahramanmaraş Şube Müdürü Ali Osman Aslantürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuanda konutlardaki stoklar erimiş durumda.  Bunu vatandaşlarımız hiçbir şekilde unutmasınlar, konut alan her zaman daha kazançlıdır. İlerleyen süreçte en kötü 3+1 300 bin TL bandında olacak. Fiyatlar şuan için değişik seyir ediyor.  O yüzden konut alacak kişilerin kurumsal firmaları tercih etmelerinde fayda var. Vatandaşlarımızı Ofislerimize konut almaya davet ediyoruz. Ofisimizde konutların tapularıyla ilgili bilgilerde alabilirler. Uygun ve DOĞRU FİYAT’tan konutlarını alabilirler. Yeni yıl itibarıyla konutların fiyatlarında artık söz konusu olacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.