KMTSO’da küresel markalarla sürdürülebilir tekstil konuşuldu

EKONOMİ 22.12.2020 - 20:39, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

KMTSO’da küresel markalarla sürdürülebilir tekstil konuşuldu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve 43 ülkede 2 bin 300'den fazla hazır giyim mağazasına sahip H&M(Hennes&Mauritz), işbirliği imkanlarını geliştirmek için “Tekstilde Sürdürülebilirlik ve Yeni Dönem Stratejiler" konulu program düzenledi.

Sanayileşmenin hız kazanmasıyla birlikte kaynakların tüketimi ve atık üretimi hızla artıyor. Pek çok ülke gerekli önlemleri şimdiden almak için “sürdürülebilirlik” kavramına önem vermeye başladı. Tüm modern endüstrilerde olduğu gibi, sürdürülebilirlik, Kahramanmaraş’ta tekstil üreticilerinin de önemli gündem konularından birisi olarak değerlendiriliyor.   Bu konuda büyük alıcı firmaların stratejik yaklaşımının üreticilere aktarılması için video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi, TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aykut Balcıoğlu, H&M Avrupa Bölgesi Sürdürülebilirlik Yöneticisi Hülya Sevindik Özyiğit ve çok sayıda tekstil ve hazır giyim şirket temsilcileri katıldı.    Programın açılış konuşmasını yapan KMTSO BaşkanıŞahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş ekonomisi ve tekstil sektörü hakkında bilgi vererek şehrin ekonomik büyüklüğünün 31 milyar TL olduğunu ve bunun içerisinde sanayinin payının 40 seviyesinde bulunduğunu söyledi. Balcıoğlu şöyle konuştu: “Kentte en büyük endüstri konumunda bulunan tekstil sektöründe yılda 720 bin ton iplik, 475 milyon metre dokuma kumaş, 244 milyon metre denim, 300 bin ton örme kumaş ve 46 milyon parça konfeksiyon üretimi yapılıyor. Türkiye’de İplikte 36, dokuma kumaşta 15, denim kumaşta 30, örme kumaşta 15 paya sahibiz.Bir milyar dolar ihracatımızın 70’i tekstil ve hazır giyim sektöründe gerçekleştiriliyor.”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve 43 ülkede 2 bin 300'den fazla hazır giyim mağazasına sahip H&M(Hennes&Mauritz), işbirliği imkanlarını geliştirmek için “Tekstilde Sürdürülebilirlik ve Yeni Dönem Stratejiler" konulu program düzenledi.

Sanayileşmenin hız kazanmasıyla birlikte kaynakların tüketimi ve atık üretimi hızla artıyor. Pek çok ülke gerekli önlemleri şimdiden almak için “sürdürülebilirlik” kavramına önem vermeye başladı. Tüm modern endüstrilerde olduğu gibi, sürdürülebilirlik, Kahramanmaraş’ta tekstil üreticilerinin de önemli gündem konularından birisi olarak değerlendiriliyor.

 

Bu konuda büyük alıcı firmaların stratejik yaklaşımının üreticilere aktarılması için video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi, TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aykut Balcıoğlu, H&M Avrupa Bölgesi Sürdürülebilirlik Yöneticisi Hülya Sevindik Özyiğit ve çok sayıda tekstil ve hazır giyim şirket temsilcileri katıldı. 

 

Programın açılış konuşmasını yapan KMTSO BaşkanıŞahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş ekonomisi ve tekstil sektörü hakkında bilgi vererek şehrin ekonomik büyüklüğünün 31 milyar TL olduğunu ve bunun içerisinde sanayinin payının 40 seviyesinde bulunduğunu söyledi. Balcıoğlu şöyle konuştu: “Kentte en büyük endüstri konumunda bulunan tekstil sektöründe yılda 720 bin ton iplik, 475 milyon metre dokuma kumaş, 244 milyon metre denim, 300 bin ton örme kumaş ve 46 milyon parça konfeksiyon üretimi yapılıyor. Türkiye’de İplikte 36, dokuma kumaşta 15, denim kumaşta 30, örme kumaşta 15 paya sahibiz.Bir milyar dolar ihracatımızın 70’i tekstil ve hazır giyim sektöründe gerçekleştiriliyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.