Kırtasiye yardım başvurusu nasıl yapılır?

AKTÜEL 11.09.2023 - 23:53, Güncelleme: 11.09.2023 - 23:53
 

Kırtasiye yardım başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1.500 TL kırtasiye yardımı yapılıyor. Peki, kimlere veriliyor kırtasiye yardımı? işte detaylar...

Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı okullar açılmadan önce kırtasiye yardımı yapacaklarını duyurmuşlardı. Bu duyurunun yapılması sonrasında yüzbinlerce vatandaş e-devlet üzerinden ve SYDV vakfı şubelerinden başvurular yaptı.  Normalde kırtasiye yardım parası 15 Eylül 2023 tarihine kadar yatması bekleniyordu ama paralar 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren yatmaya başladı. Toplamda tek bir öğrenci için 1.500 TL kırtasiye yardımı yapılıyor. Başvurusu onaylanan başvuru sahiplerinin cep telefonlarına SMS ile bilgilendirme yapılıyor ve paralar, başvuru esnasında belirtilen Ziraat Bankası hesaplarına yatıyor.  Aranan şartlar! Bu bakanlık tarafından verilen kırtasiye para yardımları hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan hanelere (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) verilmektedir. Bu şekli ile SYDV kurumlarından aylık düzenli sosyal yardım parası alan, ilk, orta ve lise öğrencisi bulunan tüm ailelere veriliyor. Bu kategoride yardım alan ailelerin başvuru yapmasına gerek yok. Ama henüz bu kırtasiye yardımından faydalanmamış ailelerin başvuru yapması gerekebilir. Kırtasiye yardımı için başvurular e-devlet üzerinden veya bağlı bulunduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerinden yapılabilmektedir.   
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1.500 TL kırtasiye yardımı yapılıyor. Peki, kimlere veriliyor kırtasiye yardımı? işte detaylar...

Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı okullar açılmadan önce kırtasiye yardımı yapacaklarını duyurmuşlardı. Bu duyurunun yapılması sonrasında yüzbinlerce vatandaş e-devlet üzerinden ve SYDV vakfı şubelerinden başvurular yaptı. 

Normalde kırtasiye yardım parası 15 Eylül 2023 tarihine kadar yatması bekleniyordu ama paralar 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren yatmaya başladı.

Toplamda tek bir öğrenci için 1.500 TL kırtasiye yardımı yapılıyor. Başvurusu onaylanan başvuru sahiplerinin cep telefonlarına SMS ile bilgilendirme yapılıyor ve paralar, başvuru esnasında belirtilen Ziraat Bankası hesaplarına yatıyor. 

Aranan şartlar!

Bu bakanlık tarafından verilen kırtasiye para yardımları hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan hanelere (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) verilmektedir.

Bu şekli ile SYDV kurumlarından aylık düzenli sosyal yardım parası alan, ilk, orta ve lise öğrencisi bulunan tüm ailelere veriliyor. Bu kategoride yardım alan ailelerin başvuru yapmasına gerek yok. Ama henüz bu kırtasiye yardımından faydalanmamış ailelerin başvuru yapması gerekebilir.

Kırtasiye yardımı için başvurular e-devlet üzerinden veya bağlı bulunduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerinden yapılabilmektedir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.