Kirli Çamaşır!

GÜNDEM 12.02.2019 - 18:21, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kirli Çamaşır!

Ne diyordu Necip Fazıl Kısakürek: “Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım, bu çöpleri ise ancak; kediler ve köpekler karıştırır.”

Ne yazık ki her seçim dönemlerinde rakipler birbirinin bırakın sağır odalarına girmeyi, yatak odalarına kadar yol alıyorlar. Rakiplerinin açıklarını arayıp bazen de bolca bel altı cümleler kuruyor ve kirli çamaşırları orta çıkarıyorlar. Bulunamayan kirli çamaşırlar için ise gerçekmiş gibi sahte, montaj kasetler hazırlanıyor. Sosyal medyalardaki sahte hesaplardan karalama kampanyaları başlatıyor,  insanlar kışkırtıyor, ötekileştiriyorlar. İnternetin yaygın olarak kullanıldığı günümüzde özellikle bilinçsiz olarak sosyal medya kullanan kişiler bunların ağına düşüyor. Sosyal medya mecrasını TV, haber sitesi veya gazete gibi düşünen kullanıcıların sayısı her geçen gün artıyor. Burada gördükleriyle hareket edip biri hakkında sorgulamadan ön yargıya kapılıyor. Sonrasında siz ne kadar olayın öyle olmadığını söyleseniz de inanamıyor, ya da inanmak istemiyor!  Kitap okumak yerine video izlemeyi tercih eden bilinçsiz kullanıcılar genellikle yine bilinçsizce taşeronluk görevini üstleniyor. … 31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasi partilerin Belediye Başkan adayları belli olduktan sonra saha çalışmalarına hız verildi. Kimisi proje derdinde, kimisi seçimi nasıl kazanırımı konuşur, kimileri ise kirli çamaşır sergileye başlamış bile. Rakibinin ne kadar kirli çamaşırı varsa arşivlerinden yavaş yavaş piyasaya çıkartıyor. Öyle ki bunun ticaretini yapanlar bile var. Bir yerlerden belge geliyor ve bu kişilerde sosyal medya hesabından paylaşım yaparak algı yapmaya çalışıyor.  Bazıları buna sazan gibi atlıyor, bazıları ise bunu muhatap bile almıyor. Sosyal medyadan düzmece paylaşıma inanan ve gerçekten bir konuda açığı olan kişilerde o kişiye paylaşımı kardırması için paralar yağdırıyor. Emeğiyle iş yapanların yanında olması gerekirken, değersiz, kişiliksizlerin yanında saf tutuyor.  Görüyoruz ki; sosyal medya kötü kullanıcıların geçim kaynağı haline gelmiş. Her sektörde emeğinle iş yapmak sınıfta kalıyor, konuşan, eleştiren değer kaybediyor, biat, yalakalık ve tetikçilik yapanlar ise yüceltiliyor. Anlayacağınız üzere herkesin gözü önünde sistem tersinden işliyor, kimsenin kılı ise bonzai içmişçesine kıpırdamıyor!
Ne diyordu Necip Fazıl Kısakürek: “Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım, bu çöpleri ise ancak; kediler ve köpekler karıştırır.”

Ne yazık ki her seçim dönemlerinde rakipler birbirinin bırakın sağır odalarına girmeyi, yatak odalarına kadar yol alıyorlar. Rakiplerinin açıklarını arayıp bazen de bolca bel altı cümleler kuruyor ve kirli çamaşırları orta çıkarıyorlar.

Bulunamayan kirli çamaşırlar için ise gerçekmiş gibi sahte, montaj kasetler hazırlanıyor. Sosyal medyalardaki sahte hesaplardan karalama kampanyaları başlatıyor,  insanlar kışkırtıyor, ötekileştiriyorlar. İnternetin yaygın olarak kullanıldığı günümüzde özellikle bilinçsiz olarak sosyal medya kullanan kişiler bunların ağına düşüyor.

Sosyal medya mecrasını TV, haber sitesi veya gazete gibi düşünen kullanıcıların sayısı her geçen gün artıyor. Burada gördükleriyle hareket edip biri hakkında sorgulamadan ön yargıya kapılıyor. Sonrasında siz ne kadar olayın öyle olmadığını söyleseniz de inanamıyor, ya da inanmak istemiyor!  Kitap okumak yerine video izlemeyi tercih eden bilinçsiz kullanıcılar genellikle yine bilinçsizce taşeronluk görevini üstleniyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasi partilerin Belediye Başkan adayları belli olduktan sonra saha çalışmalarına hız verildi. Kimisi proje derdinde, kimisi seçimi nasıl kazanırımı konuşur, kimileri ise kirli çamaşır sergileye başlamış bile. Rakibinin ne kadar kirli çamaşırı varsa arşivlerinden yavaş yavaş piyasaya çıkartıyor. Öyle ki bunun ticaretini yapanlar bile var. Bir yerlerden belge geliyor ve bu kişilerde sosyal medya hesabından paylaşım yaparak algı yapmaya çalışıyor.  Bazıları buna sazan gibi atlıyor, bazıları ise bunu muhatap bile almıyor. Sosyal medyadan düzmece paylaşıma inanan ve gerçekten bir konuda açığı olan kişilerde o kişiye paylaşımı kardırması için paralar yağdırıyor.

Emeğiyle iş yapanların yanında olması gerekirken, değersiz, kişiliksizlerin yanında saf tutuyor.  Görüyoruz ki; sosyal medya kötü kullanıcıların geçim kaynağı haline gelmiş. Her sektörde emeğinle iş yapmak sınıfta kalıyor, konuşan, eleştiren değer kaybediyor, biat, yalakalık ve tetikçilik yapanlar ise yüceltiliyor. Anlayacağınız üzere herkesin gözü önünde sistem tersinden işliyor, kimsenin kılı ise bonzai içmişçesine kıpırdamıyor!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.