Kira Fiyatlarına Kim Dur Diyecek?

EKONOMİ 11.08.2023 - 12:37, Güncelleme: 19.08.2023 - 16:34
 

Kira Fiyatlarına Kim Dur Diyecek?

İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Hamza Akkurt, fisiltihaber.com.tr mikrofonlarına şehrin kira sorunu hakkında konuştu.

Akkurt, "Şehirdeki kira fiyatlarına önlen alınması gerekiyor. Vatandaşa verilen desteğin arttırılması gerekiyor." dedi. işte Başkan Akkurt'un o açıklaması: " ŞEHİRDE ÖNLENMEYEN KİRA FİYATLARI VAR! Şehrimizde yıkılan konutlar olması ve ağır hasarlı koutların olmasından dolayı kira fiyatları fahiş oranda artmış durumda. Deprem sonrası insanlarımızın yaşamış olduğu sıkıntılar yetmezmiş gibi önlenemeyen kira artışları yaşanıyor. EV TUTMAK 45 BİN TL'Yİ BULUYOR!  Şehrimizde 3+1  bir ev ortalama 15 bin TL'ye çıkmış durumda. Tabi ki o evi tutabilmek için 15 bin TL kira bedeli 15 bin TL depozito 15 bin TL emlakcı ücreti isteniyor. Yani bir ev tutması ortalma olarak 45 bin TL'yi buluyor. KİRA DESTEKLERİ ARTTIRILMASI GEREKİYOR! Depremi yaşamış vatandaşlarımızın için bu fiyatlar çok fazladır. Depremzedelere ödenen 3 - 5 bin TL kira çok düşük kalmaktadır. Bu kira fiyatlarına bile önlen alınması gerekiyor veya da vatandaşa verilen destek miktarının arttırılması gerekiyor." 
İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Hamza Akkurt, fisiltihaber.com.tr mikrofonlarına şehrin kira sorunu hakkında konuştu.

Akkurt, "Şehirdeki kira fiyatlarına önlen alınması gerekiyor. Vatandaşa verilen desteğin arttırılması gerekiyor." dedi.

işte Başkan Akkurt'un o açıklaması: "

ŞEHİRDE ÖNLENMEYEN KİRA FİYATLARI VAR!

Şehrimizde yıkılan konutlar olması ve ağır hasarlı koutların olmasından dolayı kira fiyatları fahiş oranda artmış durumda. Deprem sonrası insanlarımızın yaşamış olduğu sıkıntılar yetmezmiş gibi önlenemeyen kira artışları yaşanıyor.

EV TUTMAK 45 BİN TL'Yİ BULUYOR!

 Şehrimizde 3+1  bir ev ortalama 15 bin TL'ye çıkmış durumda. Tabi ki o evi tutabilmek için 15 bin TL kira bedeli 15 bin TL depozito 15 bin TL emlakcı ücreti isteniyor. Yani bir ev tutması ortalma olarak 45 bin TL'yi buluyor.

KİRA DESTEKLERİ ARTTIRILMASI GEREKİYOR!

Depremi yaşamış vatandaşlarımızın için bu fiyatlar çok fazladır. Depremzedelere ödenen 3 - 5 bin TL kira çok düşük kalmaktadır. Bu kira fiyatlarına bile önlen alınması gerekiyor veya da vatandaşa verilen destek miktarının arttırılması gerekiyor." 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.