Kendi kendine yetebilen ada evi!

Mekanlar 18.12.2019 - 08:51, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kendi kendine yetebilen ada evi!

İki kulübeden oluşan çevre dostu ev, enerjisini çatıdaki güneş panellerinden alıyor ve içme suyu olarak filtrelenmiş deniz suyu kullanıyor.

Sauna sobası hem sıcak su, hem de zeminden ısıtma sağlıyor. Finli tasarımcılar Aleksi Hautamaki ve Milla Selkimaki, Finlandiya'nın Archipelago National Park’ın yakınındaki 20 dönümlük adada Project Ö adını verdikleri bir yazlık ev inşa etti.     İsveççe'de “ada” anlamına gelen “Ö” den alan projede yapılan iki kulübeden birinde yaşam alanları ve sauna, diğerinde bir atölye ve depo bulunuyor. Zıt uçlarında farklı işlev barındıran ekolojik kulübelerin şekli, dar ve uzundur. Her iki kulübenin merkezinde üstü kapalı bir açık alan bulunuyor.
İki kulübeden oluşan çevre dostu ev, enerjisini çatıdaki güneş panellerinden alıyor ve içme suyu olarak filtrelenmiş deniz suyu kullanıyor.

Sauna sobası hem sıcak su, hem de zeminden ısıtma sağlıyor. Finli tasarımcılar Aleksi Hautamaki ve Milla Selkimaki, Finlandiya'nın Archipelago National Park’ın yakınındaki 20 dönümlük adada Project Ö adını verdikleri bir yazlık ev inşa etti.

 

 

İsveççe'de “ada” anlamına gelen “Ö” den alan projede yapılan iki kulübeden birinde yaşam alanları ve sauna, diğerinde bir atölye ve depo bulunuyor. Zıt uçlarında farklı işlev barındıran ekolojik kulübelerin şekli, dar ve uzundur. Her iki kulübenin merkezinde üstü kapalı bir açık alan bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.