Kastamonu’da denize girilecek yerler listesi!

SEYAHAT - KİTAP 20.06.2024 - 12:46, Güncelleme: 20.06.2024 - 12:53
 

Kastamonu’da denize girilecek yerler listesi!

Sizler için Kastamonu'da denize girilebilecek yerler listesini hazırladık. işte o liste...

Kastamonu, Karadeniz Bölgesi kentlerimizden bir tanesidir. Gökırmak’ın bir kolu olarak da bilinen Karaçomak Deresi vadisi üzerine kurulu olan Kastamonu’nun denizden yüksekliği ise sadece 774 metredir. Kastamonu, Anadolu’da Evliyalar Şehri olarak da bilinen en eski kentlerden bir tanesidir. Çatalzeytin Mesire Alanı Çatalzeytin mesire alanı içerisinde; çadır kampı ve karavan kampı da yapılabilmektedir. Ücretsiz bir alan olan Çatalzeytin mesire alanında; tuvalet, duş, su ve ibadethane var.  Ginolu Plajı Ginolu Plajı ücretli bir plajdır. Şezlong ve şemsiye kiralaması ücretlidir. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları da bulunmaktadır. Ginolu Plajı’nda denizin derinliği yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere de uygundur.  Hacıveli Plajı Hacıveli Plajı, Kastamonu ilinin Abana ilçesi sınırları içerisinde yer alan Hacıveli Köyü mevkiinde bulunmaktadır. Ücretsiz bir plaj olan Hacıveli Plajı; 500 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir.  Abana Beach Club Abana’da hizmet veren Abana Beach Club tesisi küçük bir alana sahiptir. Denizinin derin ve taşlık yapıya sahip olmasından dolayı; yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler dikkatli olmalıdır.  İlişi Plajı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yer alan tek plaj İlişi Plajı’dır. Kent merkezine 100 kilometre uzaklıkta yer alan İlişi Plajı’nda denizin sığ yapıya sahip olması nedeniyle; yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler rahat bir tatil yapacaktır.  Boyranaltı Plajı Tertemiz ve berrak bir denize sahip olan Boyranaltı Plajı, ücretsiz ziyaret edebileceğiniz bir plajdır. Boyranaltı Plajı’nın plaj alanı ve deniz zemini çakıl taşlı yapıya sahip olmasından dolayı; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmak gerekmektedir.  Özlüce Plajı İnebolu’da yer alan Özlüce Plajı; bakımsız ve genel yapısı nedeniyle taşlı bir yapıya sahiptir. Tuvalet, duş, soyunma kabini ve şezlong gibi hiçbir imkanın bulunmadığı Özlüce Plajı’nda restoran ve kafe hizmetleri de yoktur.  Köroğlu Kadırga Koyu İnebolu ilçesinin saklı kalmış cennet güzelliği Köroğlu Kadırga Koyu, oldukça küçük bir alana sahiptir. Aracınızı üst kısımda bırakıp, bol virajlı ve dar bir patika üzerinden; tepe güzergahtan plaja yürüyerek inebiliyorsunuz.   
Sizler için Kastamonu'da denize girilebilecek yerler listesini hazırladık. işte o liste...

Kastamonu, Karadeniz Bölgesi kentlerimizden bir tanesidir. Gökırmak’ın bir kolu olarak da bilinen Karaçomak Deresi vadisi üzerine kurulu olan Kastamonu’nun denizden yüksekliği ise sadece 774 metredir. Kastamonu, Anadolu’da Evliyalar Şehri olarak da bilinen en eski kentlerden bir tanesidir.

Çatalzeytin Mesire Alanı

Çatalzeytin mesire alanı içerisinde; çadır kampı ve karavan kampı da yapılabilmektedir. Ücretsiz bir alan olan Çatalzeytin mesire alanında; tuvalet, duş, su ve ibadethane var. 

Ginolu Plajı

Ginolu Plajı ücretli bir plajdır. Şezlong ve şemsiye kiralaması ücretlidir. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları da bulunmaktadır. Ginolu Plajı’nda denizin derinliği yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere de uygundur. 

Hacıveli Plajı

Hacıveli Plajı, Kastamonu ilinin Abana ilçesi sınırları içerisinde yer alan Hacıveli Köyü mevkiinde bulunmaktadır. Ücretsiz bir plaj olan Hacıveli Plajı; 500 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. 

Abana Beach Club

Abana’da hizmet veren Abana Beach Club tesisi küçük bir alana sahiptir. Denizinin derin ve taşlık yapıya sahip olmasından dolayı; yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler dikkatli olmalıdır. 

İlişi Plajı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yer alan tek plaj İlişi Plajı’dır. Kent merkezine 100 kilometre uzaklıkta yer alan İlişi Plajı’nda denizin sığ yapıya sahip olması nedeniyle; yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler rahat bir tatil yapacaktır. 

Boyranaltı Plajı

Tertemiz ve berrak bir denize sahip olan Boyranaltı Plajı, ücretsiz ziyaret edebileceğiniz bir plajdır. Boyranaltı Plajı’nın plaj alanı ve deniz zemini çakıl taşlı yapıya sahip olmasından dolayı; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmak gerekmektedir. 

Özlüce Plajı

İnebolu’da yer alan Özlüce Plajı; bakımsız ve genel yapısı nedeniyle taşlı bir yapıya sahiptir. Tuvalet, duş, soyunma kabini ve şezlong gibi hiçbir imkanın bulunmadığı Özlüce Plajı’nda restoran ve kafe hizmetleri de yoktur. 

Köroğlu Kadırga Koyu

İnebolu ilçesinin saklı kalmış cennet güzelliği Köroğlu Kadırga Koyu, oldukça küçük bir alana sahiptir. Aracınızı üst kısımda bırakıp, bol virajlı ve dar bir patika üzerinden; tepe güzergahtan plaja yürüyerek inebiliyorsunuz. 

 

Kastamonu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.