Kastamonu Trekking Rotaları!

Mekanlar 27.08.2022 - 21:01, Güncelleme: 27.08.2022 - 21:01
 

Kastamonu Trekking Rotaları!

Kastamonu Trekking Rotaları!

Trekking Ne Demek? Trekking dilimize İngilizce'den geçen, doğa sporlarının kollarından olan, bir noktadan diğer noktaya varmak amaçlı, bireysel veya gruplarla birlikte yapılan hafif tempolu yürüyüşler olarak tanımlanmaktadır. Doğan engebeli arazilerde hiçbir araç yardımı olmadan sadece yürüyerek gerçekleştirilen yürüyüşlerin genel adıdır. Türkçe'ye doğa yürüyüşü olarak da çevirebiliriz. Küre Dağları Yolu Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Kastamonu komşu illeri ile oldukça fazla doğal güzellik paylaşmakta. Ortak yürütülen projeler sonucunda Küre Dağları Yolu üzerinde işaretlenen 482 km uzunluğunda, 36 parkur mevcut. Yürütülen alternatif yürüyüş parkurları ile birlikte bu mesafe 762 km'ye kadar çıkabiliyor. Küre Dağları'nın eşsiz güzelliğinde kilometrelerce alacağınız yol sayesinde Kastamonu'dan Bartın'a kadar yürüyebilirsiniz.  İstiklal Yolu Tarihte milli mücadelenin mihenk taşlarından biri olan İstiklal Yolu, İnebolu- Kastamonu arasında 2007 yılında Kastamonu Valiliği tarafından yürütülen bir proje sonrasında tekrar hayata geçirildi. İnebolu-Küre-Kastamonu rotası olarak yürüyüş ve bisiklet severler için düzenlenen, Kastamonu yürüyüş rotaları arasında en güzel manzaralar sunan bu rota, alternatif güzergahlar ile beraber toplam 105 km uzunluğunda. Türkiye'de Likya ve St. Paul yolundan sonra en uzun üçüncü yürüyüş yolu olarak bilinen İstiklal Yolu parkuru, uluslararası standartlarda olan işaret sistemi ile donatılmış.  Horma Kanyonu-Ilıca Şelalesi Rotası Günübirlik ve çok da zorlanmayacağınız bir rota yürümek istiyorsanız, orta zorlukta değerlendirilen Horma Kanyonu'ndan Ilıca Şelalesi'ne uzanan 6,8 km'lik rotayı önerebiliriz. Hiçbir kamp ekipmanı gerektirmeyen bu rotayı küçük bir sırt çantası ile birlikte yürüyebilirsiniz.  Ilgaz Büyük Hacet Zirvesi Başladığınız yere tekrar döndünüz bir rota olan Ilgaz Büyük Hacet zirvesi toplamda 14 km'lik bir parkur. Zirve tırmanışı olan bu parkur zor kategorisinde değerlendirilebilecek, profesyonel yürüyüşçülere hitap eden bir parkur olma özelliği taşıyor.   
Kastamonu Trekking Rotaları!

Trekking Ne Demek?

Trekking dilimize İngilizce'den geçen, doğa sporlarının kollarından olan, bir noktadan diğer noktaya varmak amaçlı, bireysel veya gruplarla birlikte yapılan hafif tempolu yürüyüşler olarak tanımlanmaktadır. Doğan engebeli arazilerde hiçbir araç yardımı olmadan sadece yürüyerek gerçekleştirilen yürüyüşlerin genel adıdır. Türkçe'ye doğa yürüyüşü olarak da çevirebiliriz.

Küre Dağları Yolu

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Kastamonu komşu illeri ile oldukça fazla doğal güzellik paylaşmakta. Ortak yürütülen projeler sonucunda Küre Dağları Yolu üzerinde işaretlenen 482 km uzunluğunda, 36 parkur mevcut. Yürütülen alternatif yürüyüş parkurları ile birlikte bu mesafe 762 km'ye kadar çıkabiliyor. Küre Dağları'nın eşsiz güzelliğinde kilometrelerce alacağınız yol sayesinde Kastamonu'dan Bartın'a kadar yürüyebilirsiniz. 

İstiklal Yolu

Tarihte milli mücadelenin mihenk taşlarından biri olan İstiklal Yolu, İnebolu- Kastamonu arasında 2007 yılında Kastamonu Valiliği tarafından yürütülen bir proje sonrasında tekrar hayata geçirildi. İnebolu-Küre-Kastamonu rotası olarak yürüyüş ve bisiklet severler için düzenlenen, Kastamonu yürüyüş rotaları arasında en güzel manzaralar sunan bu rota, alternatif güzergahlar ile beraber toplam 105 km uzunluğunda. Türkiye'de Likya ve St. Paul yolundan sonra en uzun üçüncü yürüyüş yolu olarak bilinen İstiklal Yolu parkuru, uluslararası standartlarda olan işaret sistemi ile donatılmış. 

Horma Kanyonu-Ilıca Şelalesi Rotası

Günübirlik ve çok da zorlanmayacağınız bir rota yürümek istiyorsanız, orta zorlukta değerlendirilen Horma Kanyonu'ndan Ilıca Şelalesi'ne uzanan 6,8 km'lik rotayı önerebiliriz. Hiçbir kamp ekipmanı gerektirmeyen bu rotayı küçük bir sırt çantası ile birlikte yürüyebilirsiniz. 

Ilgaz Büyük Hacet Zirvesi

Başladığınız yere tekrar döndünüz bir rota olan Ilgaz Büyük Hacet zirvesi toplamda 14 km'lik bir parkur. Zirve tırmanışı olan bu parkur zor kategorisinde değerlendirilebilecek, profesyonel yürüyüşçülere hitap eden bir parkur olma özelliği taşıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.