Karışık Turşu nasıl yapılır?
Karışık Turşu nasıl yapılır?
Karışık Turşu nasıl yapılır? Karışık Turşu tarifi? Karışık Turşu yapma?
Karışık Turşu nasıl yapılır? Karışık Turşu tarifi? Karışık Turşu yapma?
1 litrelik kavanoz için:
1 su bardağı üzüm sirkesi
5-6 adet nohut(ekşitmesi için)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
5-6 diş sarımsak
Sebzeler
Lahana,
yeşil kıl biber,
acı biber,
bir iki tane kırmızı biber,
kelek,
salatalık,
havuç,
3-4 dal kereviz yaprağı
Sebzelerin tümünü irice doğrayın.
Sarımsakları da doğrayıp sebzelere ilave edin.
Hepsini beraber harmanlayın.
Kavanozların dibine 5-6 adet kuru nohut atın.
Harmanladığınız sebzeleri sıkıca bastırarak yerleştirin.
Üzerlerine sirke ve içme suyunu döküp ağzına kadar doldurun. Bu suyu tekrar genişçe bir kaba döküp tuz ve limon tuzunu atıp karıştırın.
Tuz tamamen eriyince suyu kavanozlara dökün. Kapaklarını sıkıcı kapatıp serin, güneş görmeyen bir yere kaldırın.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.