“Kardeş Şehir,Semerkant Buhara, Taşkent Olsun”

POLİTİKA 10.09.2019 - 16:54, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

“Kardeş Şehir,Semerkant Buhara, Taşkent Olsun”

Saadet Partisi Kahramanmaraş il yönetimi düzenlediği basın açıklamasıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Çin'in Yiwu Şehri arasında yapılan kardeş şehir protokolüne tepki gösterdi.

Programa Saadet Partisi il başkan Erkan Pınarbaşı, Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe ve partililer katıldı.  İl yönetimi adına açıklama yapan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Zor, “Kardeş şehir arıyorsanız bu Semerkant olsun, Buhara olsun, Taşkent olsun. Daha yüzlerce kardeşlik kelimesini hakkıyla dolduran şehirler varken Yiwu’yu en hafif tabirle reddediyoruz.”dedi.   “Bu anlaşmayı kabul etmiyoruz”   Yapılan kardeş anlaşmasını kabul etmediklerini kaydeden zor şunları söyledi: “29 Ağustos’ta ancak büyük bir hezeyan yaşayan vicdanların yapabileceği protokole üzülerek şahit olduk. Kardeş deyince akla en başta gelen Doğu Türkistan’ımıza en büyük zulmü reva gören Çin’i kardeş görmek akıl tutulmasıyla dahi açıklanamaz. Komünist Çin’in işgal ettiği 1949 yılından beri bütün bir Müslüman doğu Türkistan halkına uyguladığı kıyım işkence ve maddi-manevi asimilasyon politikası dünyanın malumudur.     Özellikle de son yıllarda ihdas ettiği “Nazi türü” sözde eğitim kamplarında ki 3-4 milyonluk halka uyguladığı akıl almaz işkence ve zulümleri bir şekilde onlara ulaşan vicdan sahibi uluslar arası gazeteci ve gözlemciler ağlayarak anlatmaktadırlar. Şuan Doğu Türkistan’da kardeşlerimiz sırf Müslüman olmaları nedeniyle çağın en kötü zulümlerinin ve işkencelerinin yapıldığı toplama kamplarında açık hava hapishanelerde büyük katliamlara maruz kalıyorlar. Bizler siyasi iktidardan ve belediyelerinden bu zulme karşı bir tepki beklerken ne yazık ki bir teşekkür mahiyetindeki kardeşlik bağları kurulmaktadır.”  
Saadet Partisi Kahramanmaraş il yönetimi düzenlediği basın açıklamasıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Çin'in Yiwu Şehri arasında yapılan kardeş şehir protokolüne tepki gösterdi.

Programa Saadet Partisi il başkan Erkan Pınarbaşı, Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe ve partililer katıldı. 

İl yönetimi adına açıklama yapan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Zor, “Kardeş şehir arıyorsanız bu Semerkant olsun, Buhara olsun, Taşkent olsun. Daha yüzlerce kardeşlik kelimesini hakkıyla dolduran şehirler varken Yiwu’yu en hafif tabirle reddediyoruz.”dedi.

 

“Bu anlaşmayı kabul etmiyoruz”

 

Yapılan kardeş anlaşmasını kabul etmediklerini kaydeden zor şunları söyledi: “29 Ağustos’ta ancak büyük bir hezeyan yaşayan vicdanların yapabileceği protokole üzülerek şahit olduk. Kardeş deyince akla en başta gelen Doğu Türkistan’ımıza en büyük zulmü reva gören Çin’i kardeş görmek akıl tutulmasıyla dahi açıklanamaz. Komünist Çin’in işgal ettiği 1949 yılından beri bütün bir Müslüman doğu Türkistan halkına uyguladığı kıyım işkence ve maddi-manevi asimilasyon politikası dünyanın malumudur.

 

 

Özellikle de son yıllarda ihdas ettiği “Nazi türü” sözde eğitim kamplarında ki 3-4 milyonluk halka uyguladığı akıl almaz işkence ve zulümleri bir şekilde onlara ulaşan vicdan sahibi uluslar arası gazeteci ve gözlemciler ağlayarak anlatmaktadırlar. Şuan Doğu Türkistan’da kardeşlerimiz sırf Müslüman olmaları nedeniyle çağın en kötü zulümlerinin ve işkencelerinin yapıldığı toplama kamplarında açık hava hapishanelerde büyük katliamlara maruz kalıyorlar. Bizler siyasi iktidardan ve belediyelerinden bu zulme karşı bir tepki beklerken ne yazık ki bir teşekkür mahiyetindeki kardeşlik bağları kurulmaktadır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.