Karavanla seyahat edeceklerin yaptıkları hatalar!

Mekanlar 06.12.2020 - 21:35, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Karavanla seyahat edeceklerin yaptıkları hatalar!

Dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda gezgin karavan tercih etmeye başladı. Hatta şu sıralar siparişlere yetişmekte zorlanan üreticiler bir yıl sonraya gün veriyor.

Genelde büyük bir karavan olsun istenir aslında çok geniş bir karavana pek de gerek yok. Ayrıca, birçok milli parkta, otoyolda ve daha pek çok yerde uzunluk kısıtlamaları var. Özellikle otoyollardaki boyut sınırları araştırın ve buna göre bir model seçmeye özen gösterin. Pandemiyle birlikte karavana olan talep artınca sıfır karavan fiyatları da el yakmaya başladı. Haliyle karavan hayali kuranlar ikinci el piyasasına yöneliyor.  Her karavanın yük kapasitesi farklı, kapasitesinden fazla yük taşımaya zorlamak karavanınıza zarar verebileceği gibi ceza kesilmesine de neden olabilir. Bu nedenle ihtiyacınız olan taşıma kapasitesine göre bir karavan seçmek faydanıza olacaktır. Peki, bir minibüsü karavana çevirirken dikkat edilmesi gerekenler neler?   İlk yapılması gereken, araç tadilatında uzman bir makine mühendisiyle anlaşmak. Ana unsur ise yapacağınız değişikliklerde mutlaka ağırlık hesaplamalarına dikkat etmek olmalı. Yapım sonrasında anlaştığınız makina mühendisi araç içinde hassas ölçümler alıyor ve bu tadilatı projelendiriyor. Proje onaylanması için TSE’ye gidiyor ve yetkili kişiler tarafından aracınız denetleniyor. Ağırlık testleri için kantar, süspansiyon raporu için de araç asansörleri kullanılıyor.
Dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda gezgin karavan tercih etmeye başladı. Hatta şu sıralar siparişlere yetişmekte zorlanan üreticiler bir yıl sonraya gün veriyor.

Genelde büyük bir karavan olsun istenir aslında çok geniş bir karavana pek de gerek yok. Ayrıca, birçok milli parkta, otoyolda ve daha pek çok yerde uzunluk kısıtlamaları var. Özellikle otoyollardaki boyut sınırları araştırın ve buna göre bir model seçmeye özen gösterin. Pandemiyle birlikte karavana olan talep artınca sıfır karavan fiyatları da el yakmaya başladı. Haliyle karavan hayali kuranlar ikinci el piyasasına yöneliyor. 


Her karavanın yük kapasitesi farklı, kapasitesinden fazla yük taşımaya zorlamak karavanınıza zarar verebileceği gibi ceza kesilmesine de neden olabilir. Bu nedenle ihtiyacınız olan taşıma kapasitesine göre bir karavan seçmek faydanıza olacaktır.


Peki, bir minibüsü karavana çevirirken dikkat edilmesi gerekenler neler?

 

İlk yapılması gereken, araç tadilatında uzman bir makine mühendisiyle anlaşmak. Ana unsur ise yapacağınız değişikliklerde mutlaka ağırlık hesaplamalarına dikkat etmek olmalı. Yapım sonrasında anlaştığınız makina mühendisi araç içinde hassas ölçümler alıyor ve bu tadilatı projelendiriyor. Proje onaylanması için TSE’ye gidiyor ve yetkili kişiler tarafından aracınız denetleniyor. Ağırlık testleri için kantar, süspansiyon raporu için de araç asansörleri kullanılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.