Karatutlu, Kahramanmaraş denetimsiz bir şehir haline geldi!

AKTÜEL 29.07.2022 - 17:22, Güncelleme: 29.07.2022 - 17:22
 

Karatutlu, Kahramanmaraş denetimsiz bir şehir haline geldi!

Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm.Dr. İrfan Karatutlu İl ve İlçe teşkilatlarıyla bitlikte son günlerde meydana gelen depremlerle ilgili yetkililere Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünden seslendi.

Daha önce Arsan Kavşağı, Kültürpark,  Erkenez Çayı gibi şehrin gündemine dair çeşitli basın açıklamaları yapan Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, bu kez de Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünden yetkilileri tedbir almaya çağırdı. "Kahramanmaraş yanlış yatırımların, yanlış kararların alınarak yönetildiği, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir" Kahramanmaraş Deva Partisi adına basın açıklaması yapan İl Başkanı Uz.Dr. İrfan Karatutlu şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş yanlış yatırımların, gereksiz kararların alınarak yönetildiği, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir. Kahramanmaraş bir deprem kentidir. Yaklaşık her 500 yıl ara ile bu bölgede yıkıcı büyük depremler olmaktadır. Bizler bu şehirde yaşayanlar olarak tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte bu depreme hazırlıklı olmalıyız. Necip Fazıl Hastanesinin yapılmasına başlanmadan öncede bu bölgenin deprem riski ve halkın hizmete ulaşımı noktasında uygun olmadığı defalarca dile getirilmesine rağmen, iktidar tarafından hastanenin bu bölgeye yapılmasında ısrarcı olunmuştur. Küçük bir depremde dahi hasar gören hastane binası ile ilgili derhal bağımsız bir komisyon tarafından inceleme ve değerlendirme yapılmalıdır. Bu komisyonda mutlaka Meslek odaları ve Sivil toplum örgütleri temsil edilmelidir. Daha şiddetli bir depremde oluşabilecek can ve mal kayıplarının sorumluluğu geçmişte bu bölgeye bu kurumun yapılmasına izin verenlerle birlikte, mevcut siyasi ve idareciler de olacaktır.”
Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm.Dr. İrfan Karatutlu İl ve İlçe teşkilatlarıyla bitlikte son günlerde meydana gelen depremlerle ilgili yetkililere Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünden seslendi.

Daha önce Arsan Kavşağı, Kültürpark,  Erkenez Çayı gibi şehrin gündemine dair çeşitli basın açıklamaları yapan Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, bu kez de Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünden yetkilileri tedbir almaya çağırdı.

"Kahramanmaraş yanlış yatırımların, yanlış kararların alınarak yönetildiği, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir"

Kahramanmaraş Deva Partisi adına basın açıklaması yapan İl Başkanı Uz.Dr. İrfan Karatutlu şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş yanlış yatırımların, gereksiz kararların alınarak yönetildiği, denetimsiz bir şehir haline gelmiştir. Kahramanmaraş bir deprem kentidir. Yaklaşık her 500 yıl ara ile bu bölgede yıkıcı büyük depremler olmaktadır. Bizler bu şehirde yaşayanlar olarak tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte bu depreme hazırlıklı olmalıyız.

Necip Fazıl Hastanesinin yapılmasına başlanmadan öncede bu bölgenin deprem riski ve halkın hizmete ulaşımı noktasında uygun olmadığı defalarca dile getirilmesine rağmen, iktidar tarafından hastanenin bu bölgeye yapılmasında ısrarcı olunmuştur. Küçük bir depremde dahi hasar gören hastane binası ile ilgili derhal bağımsız bir komisyon tarafından inceleme ve değerlendirme yapılmalıdır. Bu komisyonda mutlaka Meslek odaları ve Sivil toplum örgütleri temsil edilmelidir. Daha şiddetli bir depremde oluşabilecek can ve mal kayıplarının sorumluluğu geçmişte bu bölgeye bu kurumun yapılmasına izin verenlerle birlikte, mevcut siyasi ve idareciler de olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.