Karalahana Sarması tarifi!

YAŞAM 06.10.2022 - 09:47, Güncelleme: 06.10.2022 - 09:47
 

Karalahana Sarması tarifi!

Karalahana Sarması yemek tarifi nasıldır? Karalahana Sarması yemeği nasıl yapılır? Karalahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir?

Karalahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler 2 bağ karalahana ½ kg pirinç 3 adet kuru soğan 1 bağ maydanoz ½ çay bardağı sıvı yağ ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri miktar su Karalahana Sarması Nasıl Yapılır? Karalahana yaprakları yıkanır, kaynar suda haşlanır ve süzülmeye bırakılır. Bir tavada ince doğranmış kuru soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından biber salçası ve pirinç de eklenerek kavrulmaya devam edilir ve bir bardak kaynar su eklenerek çektirilir. İç harç çektirilirken karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek iyice harmanlanır ve soğumaya bırakılır. Hazırlanan iç harçtan bir miktar alınarak yaprağın geniş kısmına konulur. Rulo şeklinde iki yanlardan kapatılarak sarılır, tencereye dizilir ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. Sarmaların açılmaması için üstü dolma tabağıyla kapatılır ve son olarak yeteri kadar su eklenerek pişirilir.  
Karalahana Sarması yemek tarifi nasıldır? Karalahana Sarması yemeği nasıl yapılır? Karalahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir?

Karalahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler

2 bağ karalahana
½ kg pirinç
3 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri miktar su

Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?

Karalahana yaprakları yıkanır, kaynar suda haşlanır ve süzülmeye bırakılır. Bir tavada ince doğranmış kuru soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından biber salçası ve pirinç de eklenerek kavrulmaya devam edilir ve bir bardak kaynar su eklenerek çektirilir. İç harç çektirilirken karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek iyice harmanlanır ve soğumaya bırakılır.
Hazırlanan iç harçtan bir miktar alınarak yaprağın geniş kısmına konulur. Rulo şeklinde iki yanlardan kapatılarak sarılır, tencereye dizilir ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. Sarmaların açılmaması için üstü dolma tabağıyla kapatılır ve son olarak yeteri kadar su eklenerek pişirilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.