Kansere Savaş Açan Besinler!

SAĞLIK 16.07.2019 - 10:23, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kansere Savaş Açan Besinler!

Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri olan kanser, doğru beslenme şekliyle savaşılması imkansız bir illet olmaktan çıkıyor.

Soğan Soğan, allisin ve sülfür içerikleriyle sizi mide ve bağırsak kanserine karşı korur. Yeşil çay Kolesterol düşürücü, insan ömrünü uzatıcı ve sağlığa faydalı pek çok etkisiyle mükemmel bir içecek olan yeşil çay, meme kanserini önleyici özelliğe sahip olan kateşin maddesini siyah çaya oranla daha fazla içerir. Günde 2-3 fincan gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Üzüm Üzüm, kansere karşı koruyucu besinlerin başında gelir ve kanserli hücre oluşumunu engeller. Bilimsel çalışmalar, üzüm ve üzüm bazlı ürünlerin kansere kalkan olduğunu kanıtlamıştır. Brokoli Brokolinin, kolon, prostat, mide, meme ve akciğer kanseri riskini belirgin ölçüde azalttığı ortaya konulmuştur. Sarımsak Sarımsak, mide ve kolon gibi sindirim organlarını, kansere karşı korur. Dünya Sağlık Örgütü önerilerine göre her gün bir diş taze sarımsak tüketilmeli ancak önerilen bu miktardan fazla tüketiminde alerji, ishal, tansiyon düşüklüğü gibi bazı rahatsızlıklara neden olabilir. Zerdeçal Akciğer, kolon, karaciğer, mide, meme, beyin gibi pek çok kanserde tümörlü hücrelerin büyümesini engellediği kanıtlanan zerdeçal, kanser tedavisi sürecinde kemoterapi ilaçlarının etkilerini arttırır. İçinde bulunan kurkuminin sayesinde alzheimer ve sedef gibi pek çok hastalıkla mücadele eder. Yeşil yapraklı sebzeler Yeşil yapraklı sebzeler, zengin lif içeriğiyle bağırsak kanserini önlerler. Marul, ıspanak, roka gibi beta karoten, lutein ve antioksidanları bolca içeren sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin.
Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri olan kanser, doğru beslenme şekliyle savaşılması imkansız bir illet olmaktan çıkıyor.

Soğan

Soğan, allisin ve sülfür içerikleriyle sizi mide ve bağırsak kanserine karşı korur.

Yeşil çay

Kolesterol düşürücü, insan ömrünü uzatıcı ve sağlığa faydalı pek çok etkisiyle mükemmel bir içecek olan yeşil çay, meme kanserini önleyici özelliğe sahip olan kateşin maddesini siyah çaya oranla daha fazla içerir. Günde 2-3 fincan gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Üzüm

Üzüm, kansere karşı koruyucu besinlerin başında gelir ve kanserli hücre oluşumunu engeller. Bilimsel çalışmalar, üzüm ve üzüm bazlı ürünlerin kansere kalkan olduğunu kanıtlamıştır.

Brokoli

Brokolinin, kolon, prostat, mide, meme ve akciğer kanseri riskini belirgin ölçüde azalttığı ortaya konulmuştur.

Sarımsak

Sarımsak, mide ve kolon gibi sindirim organlarını, kansere karşı korur. Dünya Sağlık Örgütü önerilerine göre her gün bir diş taze sarımsak tüketilmeli ancak önerilen bu miktardan fazla tüketiminde alerji, ishal, tansiyon düşüklüğü gibi bazı rahatsızlıklara neden olabilir.

Zerdeçal

Akciğer, kolon, karaciğer, mide, meme, beyin gibi pek çok kanserde tümörlü hücrelerin büyümesini engellediği kanıtlanan zerdeçal, kanser tedavisi sürecinde kemoterapi ilaçlarının etkilerini arttırır. İçinde bulunan kurkuminin sayesinde alzheimer ve sedef gibi pek çok hastalıkla mücadele eder.

Yeşil yapraklı sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler, zengin lif içeriğiyle bağırsak kanserini önlerler. Marul, ıspanak, roka gibi beta karoten, lutein ve antioksidanları bolca içeren sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.