Kalp krizi riskini artıran yiyecekler!

SAĞLIK 10.07.2021 - 12:46, Güncelleme: 10.07.2021 - 12:46
 

Kalp krizi riskini artıran yiyecekler!

Sürekli tükettiğimiz ve lezzetine doyamadığımız yiyeceklerin bir çoğu aslında kalbimize hiç de iyi gelmiyor! Kalp rahatsızlıklarına ve kalp krizine neden olabilecek yiyeceklerden bahsettiğimiz bu içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.

 Peynir Eğer 100 Türk'e en sevdikleri atıştırmalığı sorsak yaklaşık 85'inden peynir cevabını alırız! Lezzetli olmasına rağmen, peynir doymuş yağın en büyük katkı maddesidir. Bu yağ türü, midede kendini depolar ve kardiyovasküler sistemi başka hiçbir besine benzemez. Ayrıca süzme peynirin güvenli olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz: sadece bir fincan süzme peynir 700 miligram tuz taşıyabilir. Konserve Sebzeler Daha fazla sebze yemenin genel sağlığımızı iyileştirmeye yardımcı olacağını düşünebiliriz ama bu konuda artı parantez olarak taze sebzeler diye eklenmeliyiz. Bu kuralın istisnası bir kutudan çıkan sebzelerdir. Onlar vitaminler ile paketlenmiş olabilir, ama aynı zamanda lezzetini koruması için içerisine çok miktarda sodyum depolanmıştır. Bu yüzden “düşük sodyum” yazan teneke kutularını tercih edin ve yemekten önce sebzeleri yıkadığınızdan mutlaka emin olun. Domates Sosu Günlük yemeklerin çoğunda kullandığımız bir başka konserve ise domates sosudur. Koyu kırmızı kıvamdaki bir kutu sos, 830 miligramlık sodyum içerir. Konserve sebzelerde olduğu gibi alternatif olarak “düşük sodyumlu” eklenen cam kavanoz sosları tercih etmelisiniz. Yarım fincan porsiyon başına 350 miligramdan az sodyumla işaretlenmiş konserveleri tavsiye ediyoruz. Dondurulmuş Pasta Bir pasta pişirmek kolay bir iş değildir. Ve bazılarımız, sıfırdan pişirmek yerine önceden hazırlanmış ve dondurulmuş pasta kullanmanın kısayolunu kullanmayı tercih ediyoruz. Fakat insanların genelde farkında olmadığı şey dondurulmuş pastaların marketteki her şeyden daha fazla miktarda trans yağ içerdiğidir. Kalp için aşırı tehlikeli bu yiyecekten mutlaka uzak durmalısınız. Ne diyor Canan Karatay ablamız trans yağdan uzak dur! Ketçap Farkında değiliz ama kan basıncını ve kalp sağlığını düzenlerken kullandığımız her yemeğe hatta her sosa dikkat etmeliyiz. Bu soslar üzerinde yeniden ölçeklendirme, tansiyonun düşmesine sebep olabilir. Meyve Suları Meyve suyu doğal, C vitamini ile doldurulmuş ama aynı zamanda kupa başına 36 gram kadar şeker içerir. Daha sağlıklı bir şey arıyorsanız, şişelenmiş meyve sularından daha iyi seçenekler vardır. Satın alınan mağaza yerine, kendi suyunuzu sıkmayı deneyin ve kalbinize zarar vermeyin. Beyaz Pirinç Çoğu kepekli tahıllar, kalp hastalığımızın olma riskini yaklaşık yüzde 20 oranında azaltabilirken rafine beyaz pirinç tam tersi bizi öldürecek zarara sahiptir. Bulgura devam!  
Sürekli tükettiğimiz ve lezzetine doyamadığımız yiyeceklerin bir çoğu aslında kalbimize hiç de iyi gelmiyor! Kalp rahatsızlıklarına ve kalp krizine neden olabilecek yiyeceklerden bahsettiğimiz bu içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.

 Peynir


Eğer 100 Türk'e en sevdikleri atıştırmalığı sorsak yaklaşık 85'inden peynir cevabını alırız! Lezzetli olmasına rağmen, peynir doymuş yağın en büyük katkı maddesidir. Bu yağ türü, midede kendini depolar ve kardiyovasküler sistemi başka hiçbir besine benzemez. Ayrıca süzme peynirin güvenli olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz: sadece bir fincan süzme peynir 700 miligram tuz taşıyabilir.


Konserve Sebzeler


Daha fazla sebze yemenin genel sağlığımızı iyileştirmeye yardımcı olacağını düşünebiliriz ama bu konuda artı parantez olarak taze sebzeler diye eklenmeliyiz. Bu kuralın istisnası bir kutudan çıkan sebzelerdir. Onlar vitaminler ile paketlenmiş olabilir, ama aynı zamanda lezzetini koruması için içerisine çok miktarda sodyum depolanmıştır. Bu yüzden “düşük sodyum” yazan teneke kutularını tercih edin ve yemekten önce sebzeleri yıkadığınızdan mutlaka emin olun.


Domates Sosu


Günlük yemeklerin çoğunda kullandığımız bir başka konserve ise domates sosudur. Koyu kırmızı kıvamdaki bir kutu sos, 830 miligramlık sodyum içerir. Konserve sebzelerde olduğu gibi alternatif olarak “düşük sodyumlu” eklenen cam kavanoz sosları tercih etmelisiniz. Yarım fincan porsiyon başına 350 miligramdan az sodyumla işaretlenmiş konserveleri tavsiye ediyoruz.


Dondurulmuş Pasta


Bir pasta pişirmek kolay bir iş değildir. Ve bazılarımız, sıfırdan pişirmek yerine önceden hazırlanmış ve dondurulmuş pasta kullanmanın kısayolunu kullanmayı tercih ediyoruz. Fakat insanların genelde farkında olmadığı şey dondurulmuş pastaların marketteki her şeyden daha fazla miktarda trans yağ içerdiğidir. Kalp için aşırı tehlikeli bu yiyecekten mutlaka uzak durmalısınız. Ne diyor Canan Karatay ablamız trans yağdan uzak dur!


Ketçap


Farkında değiliz ama kan basıncını ve kalp sağlığını düzenlerken kullandığımız her yemeğe hatta her sosa dikkat etmeliyiz. Bu soslar üzerinde yeniden ölçeklendirme, tansiyonun düşmesine sebep olabilir.


Meyve Suları


Meyve suyu doğal, C vitamini ile doldurulmuş ama aynı zamanda kupa başına 36 gram kadar şeker içerir. Daha sağlıklı bir şey arıyorsanız, şişelenmiş meyve sularından daha iyi seçenekler vardır. Satın alınan mağaza yerine, kendi suyunuzu sıkmayı deneyin ve kalbinize zarar vermeyin.


Beyaz Pirinç


Çoğu kepekli tahıllar, kalp hastalığımızın olma riskini yaklaşık yüzde 20 oranında azaltabilirken rafine beyaz pirinç tam tersi bizi öldürecek zarara sahiptir. Bulgura devam!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.