Kalıcı kuraklık yaşayacağız!

GÜNDEM 01.12.2019 - 16:56, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kalıcı kuraklık yaşayacağız!

Bilim insanları, eğer Paris iklim hedeflerine ulaşılmazsa, 2050 yılında Dünya'nın 25'i için kalıcı kuraklık konusunda uyardı.

Araştırmacılar, küresel ısınmayı 1.5ºC veya 2ºC'nin altında tutmak için atmosferdeki sera gazı emisyonlarının azaltılmasının kalıcı kuraklık olasılığını azaltabileceğini belirtti. Küresel iklim eylemsizliğinin olası sonuçlarının uzun ve sürekli büyüyen listesine eklenen yeni bir çalışmada, bilim insanları, gezegenin 2050 yılına kadar 2 santigrat derece ısınması durumunda, Dünya'nın yaklaşık dörtte birinin kalıcı bir kuraklık durumunda olabileceği konusunda uyardılar.
Bilim insanları, eğer Paris iklim hedeflerine ulaşılmazsa, 2050 yılında Dünya'nın 25'i için kalıcı kuraklık konusunda uyardı.

Araştırmacılar, küresel ısınmayı 1.5ºC veya 2ºC'nin altında tutmak için atmosferdeki sera gazı emisyonlarının azaltılmasının kalıcı kuraklık olasılığını azaltabileceğini belirtti.

Küresel iklim eylemsizliğinin olası sonuçlarının uzun ve sürekli büyüyen listesine eklenen yeni bir çalışmada, bilim insanları, gezegenin 2050 yılına kadar 2 santigrat derece ısınması durumunda, Dünya'nın yaklaşık dörtte birinin kalıcı bir kuraklık durumunda olabileceği konusunda uyardılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.