Kalekaya Fındığı Tam Not Aldı!

27.08.2019 - 16:56, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kalekaya Fındığı Tam Not Aldı!

Kahramanmaraş’ın Karadenizci kalekaya mahallesinde fındık hasat günü düzenlendi.

Programda konuşan Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, “Dünyada 70 ini üreten ülkemiz fındık da birinci fındıkta söz sahibiyiz. Ülkemizde fındığın 33 ilimizde yetiştirildiğini belirten bozkurt bunlardan 13 tanesi söz sahibi bunun yanında Kahramanmaraş’ımızın değişik yerlerinde kayısı var, kiraz var, pamuğumuz var bunun yanında yıllardan beri dikimi Yapılıp bizim hesaplarımıza göre yüz yıllık mazisi olan kalekaya mahallemizde fındık üretimi yapılıyor.”dedi.     Şehir merkezine 65 km mesafede bulunan Kalekaya Mahallemiz doğal güzellikleri tahrip edilmeden korunabilmiş ender bölgelerimizdendir. Gerek ab-ı hayat gibi şırıl şırıl akan kaynak suları gerek yaban hayatı, flora ve faunası çok güçlüdür. Dört bir tarafı sarp dağlarla çevrili doğal korunaklı bir havza şeklindedir. Fındık, küçükbaş hayvancılık ana geçim kaynaklarını oluşturmakla birlikte yeni yeni ceviz yetiştiriciliğine de bir yöneliş vardır.    
Kahramanmaraş’ın Karadenizci kalekaya mahallesinde fındık hasat günü düzenlendi.

Programda konuşan Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, “Dünyada 70 ini üreten ülkemiz fındık da birinci fındıkta söz sahibiyiz. Ülkemizde fındığın 33 ilimizde yetiştirildiğini belirten bozkurt bunlardan 13 tanesi söz sahibi bunun yanında Kahramanmaraş’ımızın değişik yerlerinde kayısı var, kiraz var, pamuğumuz var bunun yanında yıllardan beri dikimi Yapılıp bizim hesaplarımıza göre yüz yıllık mazisi olan kalekaya mahallemizde fındık üretimi yapılıyor.”dedi.

 

 

Şehir merkezine 65 km mesafede bulunan Kalekaya Mahallemiz doğal güzellikleri tahrip edilmeden korunabilmiş ender bölgelerimizdendir. Gerek ab-ı hayat gibi şırıl şırıl akan kaynak suları gerek yaban hayatı, flora ve faunası çok güçlüdür. Dört bir tarafı sarp dağlarla çevrili doğal korunaklı bir havza şeklindedir. Fındık, küçükbaş hayvancılık ana geçim kaynaklarını oluşturmakla birlikte yeni yeni ceviz yetiştiriciliğine de bir yöneliş vardır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.