Kahramanmaraş’ta “USE OR LOSE” Toplantısı Yapıldı

07.02.2019 - 17:33, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kahramanmaraş’ta “USE OR LOSE” Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında şehrimizde ve Avrupa da Alzheimer ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere yönelik “USE OR LOSE” (Kullan veya kaybet) adlı projenin açılış toplantısı 6-7 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Proje açılış toplantısına yurtdışı ortakları ve yurt içi ortaklarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ile ilgili yol haritası görüş alış verişleri yapılmış, ayrıca ortaklar arasında görev ve sorumluluklar belirlenmiştir. Projenin yurtdışı ortaklık yapısı İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Yunanistan’dan çeşitli kamu kurumu, sivil toplum örgütü ve üniversiteden oluşmaktadır. Ayrıca yurtiçi ortakları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bulunmaktadır. Erasmus+ Stratejik ortaklık programı kapsamında başta 65 yaş üstü yaşlılar olmak üzere ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere ve onların ailelerine yönelik uğraş terapi kılavuzu (guidebook) oluşturulacaktır. Rehber kılavuzla birlikte Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve ailelerine hastalıkla savaşmak için ne gibi aktivitelerde bulunması gerektiği, beslenme, hangi tür sosyal aktivitelerin Alzheimer’la mücadelede de etkili olacağını içeren bir kılavuz olacaktır.  Rehber kılavuzda yer alan aktiviteler yaşlılarımız uzman eşlinde kurumumuza ait olan ve yaşlılara yönelik hizmet veren “yaşlı dinlenme” salonlarında yapılacaktır. Ayrıca, Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve gönüllü gençler bir araya gelerek uğraş terapileri yaparak yaşlılar ve gençler birlikte faaliyetler ile yaşlıların psikososyal rehabilitasyonuna destekte bulunmuş olacaklar.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında şehrimizde ve Avrupa da Alzheimer ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere yönelik “USE OR LOSE” (Kullan veya kaybet) adlı projenin açılış toplantısı 6-7 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Proje açılış toplantısına yurtdışı ortakları ve yurt içi ortaklarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ile ilgili yol haritası görüş alış verişleri yapılmış, ayrıca ortaklar arasında görev ve sorumluluklar belirlenmiştir.

Projenin yurtdışı ortaklık yapısı İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Yunanistan’dan çeşitli kamu kurumu, sivil toplum örgütü ve üniversiteden oluşmaktadır. Ayrıca yurtiçi ortakları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bulunmaktadır.

Erasmus+ Stratejik ortaklık programı kapsamında başta 65 yaş üstü yaşlılar olmak üzere ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere ve onların ailelerine yönelik uğraş terapi kılavuzu (guidebook) oluşturulacaktır. Rehber kılavuzla birlikte Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve ailelerine hastalıkla savaşmak için ne gibi aktivitelerde bulunması gerektiği, beslenme, hangi tür sosyal aktivitelerin Alzheimer’la mücadelede de etkili olacağını içeren bir kılavuz olacaktır. 

Rehber kılavuzda yer alan aktiviteler yaşlılarımız uzman eşlinde kurumumuza ait olan ve yaşlılara yönelik hizmet veren “yaşlı dinlenme” salonlarında yapılacaktır. Ayrıca, Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve gönüllü gençler bir araya gelerek uğraş terapileri yaparak yaşlılar ve gençler birlikte faaliyetler ile yaşlıların psikososyal rehabilitasyonuna destekte bulunmuş olacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.