Kahramanmaraş'ta Su Kaybı Yüzde 70 Oldu!

AKTÜEL 24.07.2023 - 17:01, Güncelleme: 26.07.2023 - 11:05
 

Kahramanmaraş'ta Su Kaybı Yüzde 70 Oldu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş'taki su kaybının yüzde 70 olduğunu söyledi.

Şehirdeki su sıkıntısını çözme adına yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Güngör,  SU KAYBI ÇOK ARTTI! "Kırsal alanda yaz ayına bağlı olarak yer yer kısmi olarak su sıkıntıları yaşıyorduk. 6 Şubat sonrası ise alt yapımızın önemli bir şekilde hasar alması sonucu su kaybımız 6 Şubat öncesine göre daha da arttı. Deprem öncesinde yüzde 50 civarında su kaybımız vardı, bu kayıp yüzde 70'lere çıktı. Bunun için ilave kuyularla, takviyelerle ve şebekeleri iyileştirerek su sorununu çözüyoruz. SU SIKINTISI ORTADAN KALKACAK!  Vatandaşlarımıza kısık barajı müjdesini vermek istiyorum. Barajımızın ihalesi yapıldı. Bu çok önemli bir baraj. Emeği geçenlerini kutluyorum. bu hizmete girdiğinde Pazarcık, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu'nda önemli ölçüde su sıkıntısı ortadan kalkacaktır." diye konuştu.   Haber Merkezi   
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş'taki su kaybının yüzde 70 olduğunu söyledi.

Şehirdeki su sıkıntısını çözme adına yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Güngör, 

SU KAYBI ÇOK ARTTI!

"Kırsal alanda yaz ayına bağlı olarak yer yer kısmi olarak su sıkıntıları yaşıyorduk. 6 Şubat sonrası ise alt yapımızın önemli bir şekilde hasar alması sonucu su kaybımız 6 Şubat öncesine göre daha da arttı.

Deprem öncesinde yüzde 50 civarında su kaybımız vardı, bu kayıp yüzde 70'lere çıktı. Bunun için ilave kuyularla, takviyelerle ve şebekeleri iyileştirerek su sorununu çözüyoruz.

SU SIKINTISI ORTADAN KALKACAK!

 Vatandaşlarımıza kısık barajı müjdesini vermek istiyorum. Barajımızın ihalesi yapıldı. Bu çok önemli bir baraj. Emeği geçenlerini kutluyorum. bu hizmete girdiğinde Pazarcık, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu'nda önemli ölçüde su sıkıntısı ortadan kalkacaktır." diye konuştu.  

Haber Merkezi 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.