Kahramanmaraş’ta Gezilecek Yerler Listesi!

Mekanlar 25.07.2021 - 15:10, Güncelleme: 25.07.2021 - 15:10
 

Kahramanmaraş’ta Gezilecek Yerler Listesi!

Şehir Hakkında; Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Kahramanmaraş, doğuda Malatya ve Adıyaman, batıda Kayseri ve Adana, güneyde Gaziantep ve Osmaniye, kuzeyde ise Sivas ile komşudur.

 Kahramanmaraş, hem tarihsel hem de kültürel bir zenginliğe hakimdir. Tarih boyunca birçok farklı medeniyeti bünyesinde barındıran Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Paleolitik Çağ’a kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Dönem dönem farklı isimlerle anılan Maraş, mimari çeşitliliği, tarihsel yapıları, doğal güzellikleri ve zengin mutfağı ile bir başkadır. Şimdi Kahramanmaraş gezilecek yerler listesini okumaya devam edin ve daha yakından bu şehri tanıyın! Kaç Günde Gezilir; Kahramanmaraş’ı 3-4 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Kahramanmaraş’ı ilkbahar ya da sonbahar aylarında ziyaret edebilirsiniz. Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ve birçok yerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor. Ne Yenir; Kahramanmaraş’ın meşhur lezzetleri arasında; Maraş tarhanası, Maraş tava, Maraş paça, sömelek köfte ve Maraş dondurması yer alıyor.  İşte gezilecek yerler: Kahramanmaraş Kalesi Geleneksel (Tarihi) Maraş Konakları Ali Kayası Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi Mahmut Arif Paşa Konağı – Maraş Kültür Evi ve Etnografya Müzesi Minyatür Kahramanmaraş Kurtuluş Müzesi Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi Dondurma Müzesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi Zeytun Kaplıcası Ekinözü İçmeleri Yeşilgöz Obruğu (Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri) Kapıçam Tabiat Parkı Fırnız Mesire Yeri Başkonuş Yaylası Yavşan Yaylası – Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Döngel Mağaraları ve Şelaleleri Direkli Mağara Savruk Mağarası Çokran Mavi Göl Şelalesi Galgamaç Şelalesi – Toprakhisar Kanyonu Kumaşır Gölü Menzelet Baraj Gölü Elbistan Pınarbaşı Yedikuyular Kayak Merkezi  
Şehir Hakkında; Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Kahramanmaraş, doğuda Malatya ve Adıyaman, batıda Kayseri ve Adana, güneyde Gaziantep ve Osmaniye, kuzeyde ise Sivas ile komşudur.

 Kahramanmaraş, hem tarihsel hem de kültürel bir zenginliğe hakimdir. Tarih boyunca birçok farklı medeniyeti bünyesinde barındıran Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Paleolitik Çağ’a kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Dönem dönem farklı isimlerle anılan Maraş, mimari çeşitliliği, tarihsel yapıları, doğal güzellikleri ve zengin mutfağı ile bir başkadır. Şimdi Kahramanmaraş gezilecek yerler listesini okumaya devam edin ve daha yakından bu şehri tanıyın!


Kaç Günde Gezilir; Kahramanmaraş’ı 3-4 günde gezebilmeniz mümkün.


Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Kahramanmaraş’ı ilkbahar ya da sonbahar aylarında ziyaret edebilirsiniz.


Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ve birçok yerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.


Ne Yenir; Kahramanmaraş’ın meşhur lezzetleri arasında; Maraş tarhanası, Maraş tava, Maraş paça, sömelek köfte ve Maraş dondurması yer alıyor. 


İşte gezilecek yerler:


Kahramanmaraş Kalesi

Geleneksel (Tarihi) Maraş Konakları

Ali Kayası

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi

Mahmut Arif Paşa Konağı – Maraş Kültür Evi ve Etnografya Müzesi

Minyatür Kahramanmaraş Kurtuluş Müzesi

Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi

Dondurma Müzesi

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi

Zeytun Kaplıcası

Ekinözü İçmeleri

Yeşilgöz Obruğu (Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri)

Kapıçam Tabiat Parkı

Fırnız Mesire Yeri

Başkonuş Yaylası

Yavşan Yaylası – Yavşan Yaylası Tabiat Parkı

Döngel Mağaraları ve Şelaleleri

Direkli Mağara

Savruk Mağarası

Çokran Mavi Göl Şelalesi

Galgamaç Şelalesi – Toprakhisar Kanyonu

Kumaşır Gölü

Menzelet Baraj Gölü

Elbistan Pınarbaşı

Yedikuyular Kayak Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.