Kahramanmaraş’ta bu müteahhitin yaptığı binalar depremde zarar görmedi

GÜNDEM 25.02.2023 - 19:02, Güncelleme: 28.02.2023 - 17:22
 

Kahramanmaraş’ta bu müteahhitin yaptığı binalar depremde zarar görmedi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sorası şehirde birçok bina yerle bir olurken birçok bina ise ağır hasar aldı.

Kahramanmaraş’ta 35 yıldır müteahhitlik yapan KHB inşaat yöneticisi Hanifi Çabukel’in yapmış olduğu binalar ise 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde zarar görmedi.  fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Çabukel, “Depremler çok şiddetliydi, şükürler olsun yapmış olduğumuz inşaatlarda binalarımız zarar görmedi.”dedi. “Binalarımız kullanabilir durumda” İnşaatları büyük bir titizlikle yaptıklarına dikkat çeken Çabukel,“Milletimizin başı sağolsun. Yaşadıklarımız kolay değil, Allah bir daha göstermesin. Bizler yapmış olduğumuz inşaatları büyük bir titizlikle yapıyoruz. Bozuk zeminlere hiçbir zaman inşaat yapmadık. İnşaatlarımızın statikleri mükemmeldi. Biz tüm kurallara uyduk olmaya da devam edeceğiz. 35 yıldır Kahramanmaraş’ta müteahhitlik yapıyorum. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hiçbir inşaat’ta çökme ve zarar olmadı. Şükürler olsun binalarımız kullanabilir durumda. Hayat devam ediyor. Bundan sonrada çalışmalarımıza devam etmeyi düşünüyoruz.” Diye konuştu. “Ağır hasarlılar orta hasarlı olabilir” Depremde ağır hasar gören binalar hakkında da konuşan KHB inşaat yöneticisi Hanifi Çabukel,“Bu binalar bugün ağır hasar görebilir, ama görevliler ne görse ağır hasar raporu veriyorlar. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Bu binaların güçlendirme yapılarak orta hasarlıya döneceğini düşünüyorum. Bu binaların ayakta kalacağını düşünüyorum. Bin evler bölgesinde ağır hasar verilen binaların yıkılacağını tahmin bile edemiyorum. Bunların tamamı güçlendirilerek ayakta kalacağını düşünüyorum.” Dedi.  
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sorası şehirde birçok bina yerle bir olurken birçok bina ise ağır hasar aldı.

Kahramanmaraş’ta 35 yıldır müteahhitlik yapan KHB inşaat yöneticisi Hanifi Çabukel’in yapmış olduğu binalar ise 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde zarar görmedi. 

fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Çabukel, “Depremler çok şiddetliydi, şükürler olsun yapmış olduğumuz inşaatlarda binalarımız zarar görmedi.”dedi.

“Binalarımız kullanabilir durumda”

İnşaatları büyük bir titizlikle yaptıklarına dikkat çeken Çabukel,“Milletimizin başı sağolsun. Yaşadıklarımız kolay değil, Allah bir daha göstermesin. Bizler yapmış olduğumuz inşaatları büyük bir titizlikle yapıyoruz. Bozuk zeminlere hiçbir zaman inşaat yapmadık. İnşaatlarımızın statikleri mükemmeldi. Biz tüm kurallara uyduk olmaya da devam edeceğiz. 35 yıldır Kahramanmaraş’ta müteahhitlik yapıyorum. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hiçbir inşaat’ta çökme ve zarar olmadı. Şükürler olsun binalarımız kullanabilir durumda. Hayat devam ediyor. Bundan sonrada çalışmalarımıza devam etmeyi düşünüyoruz.” Diye konuştu.

“Ağır hasarlılar orta hasarlı olabilir”

Depremde ağır hasar gören binalar hakkında da konuşan KHB inşaat yöneticisi Hanifi Çabukel,“Bu binalar bugün ağır hasar görebilir, ama görevliler ne görse ağır hasar raporu veriyorlar. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Bu binaların güçlendirme yapılarak orta hasarlıya döneceğini düşünüyorum. Bu binaların ayakta kalacağını düşünüyorum. Bin evler bölgesinde ağır hasar verilen binaların yıkılacağını tahmin bile edemiyorum. Bunların tamamı güçlendirilerek ayakta kalacağını düşünüyorum.” Dedi.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.