Kahramanmaraş’ta 60 Milyar TL’nin Üzerinde Hasar Var!

EKONOMİ 23.06.2023 - 11:28, Güncelleme: 25.06.2023 - 16:46
 

Kahramanmaraş’ta 60 Milyar TL’nin Üzerinde Hasar Var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kahramanmaraş’ta firmalarımızın uğradığı hasar 60 Milyar TL’nin üzerinde”dedi.

Bakan Kacır, "Depremin ilk anından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bölgenin acil ihtiyaçlarının temini noktasında sanayicilerimizle yakın iş birliği içerisinde olduk. Sanayicilerimizle deprem bölgesi arasında adeta bir yardım koridoru oluşturduk. 50’den fazla kalemde ayni yardımın deprem bölgesine hızla ulaştırılmasını sağladık. Kahramanmaraş başta olmak üzere bölge sanayinin hasar tespit çalışmalarını da yürüttük. Kısa sürede OSB ve sanayi siteleri ile müstakil üretim tesislerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Bölgedeki sanayilerimizde 170 Milyar TL’nin üzerinde altyapı, bina hasarı, makine hasarı ve stok kaybına yönelik maliyet oluştu. Bölgede üretimde olan 34 organize sanayi bölgemizin 7’sinin altyapısında kısmi hasar meydana geldi. Organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerinde yıkılan ağır ve orta hasarlı 5 bin 600’e yakın tesisimiz var. Bunların yanında bazısı kısmi olmak üzere 33 bin tesisimiz üretimini sürdürüyor. Kahramanmaraş özelinde baktığımızda üretimde olan 8 organize sanayi bölgesinde faal 12 sanayi sitesinde yıkılan orta, ağır ve az hasarlı pek çok binamız var. Kahramanmaraş’ta firmalarımızın uğradığı hasar 60 Milyar TL’nin üzerinde” diye konuştu. Yerinde Dönüşüm Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerinde dönüşüm için ilimizin en büyük sanayi sitesi Kahramanmaraş Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nde 14 adada alan bazlı dönüşüm çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki dönemde de alan bazlı dönüşüme öncülük edecek çalışmaları daha da genişletiyor olacağız. Kuyumcukent Altınşehir Sanayi Sitesi’nde güçlendirme projesini kısa sürede tamamlayacağız. Göksun ve Narlı Sanayi Sitelerinde güçlendirme çalışmaları yapacağız. Mevcut iş yerlerinin dönüşümü ve güçlendirilmesinin yanında ilimize yeni sanayi tesisleri kazandırmaya da devam ediyoruz. Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’nin kuzey etabında 356 iş yerinin yapımında tamamlanma oranımız yüzde 70’in üzerinde. Pazarcık ilçemizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte 142 iş yerinin ihalesini gerçekleştirdik. Bir yıl içerisinde sanayicilerimize inşallah iş yerlerini teslim ediyor olacağız."ifadelerine yer verdi.   
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kahramanmaraş’ta firmalarımızın uğradığı hasar 60 Milyar TL’nin üzerinde”dedi.

Bakan Kacır, "Depremin ilk anından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bölgenin acil ihtiyaçlarının temini noktasında sanayicilerimizle yakın iş birliği içerisinde olduk. Sanayicilerimizle deprem bölgesi arasında adeta bir yardım koridoru oluşturduk. 50’den fazla kalemde ayni yardımın deprem bölgesine hızla ulaştırılmasını sağladık. Kahramanmaraş başta olmak üzere bölge sanayinin hasar tespit çalışmalarını da yürüttük.

Kısa sürede OSB ve sanayi siteleri ile müstakil üretim tesislerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Bölgedeki sanayilerimizde 170 Milyar TL’nin üzerinde altyapı, bina hasarı, makine hasarı ve stok kaybına yönelik maliyet oluştu. Bölgede üretimde olan 34 organize sanayi bölgemizin 7’sinin altyapısında kısmi hasar meydana geldi.

Organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerinde yıkılan ağır ve orta hasarlı 5 bin 600’e yakın tesisimiz var. Bunların yanında bazısı kısmi olmak üzere 33 bin tesisimiz üretimini sürdürüyor. Kahramanmaraş özelinde baktığımızda üretimde olan 8 organize sanayi bölgesinde faal 12 sanayi sitesinde yıkılan orta, ağır ve az hasarlı pek çok binamız var. Kahramanmaraş’ta firmalarımızın uğradığı hasar 60 Milyar TL’nin üzerinde” diye konuştu.

Yerinde Dönüşüm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerinde dönüşüm için ilimizin en büyük sanayi sitesi Kahramanmaraş Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nde 14 adada alan bazlı dönüşüm çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki dönemde de alan bazlı dönüşüme öncülük edecek çalışmaları daha da genişletiyor olacağız. Kuyumcukent Altınşehir Sanayi Sitesi’nde güçlendirme projesini kısa sürede tamamlayacağız. Göksun ve Narlı Sanayi Sitelerinde güçlendirme çalışmaları yapacağız. Mevcut iş yerlerinin dönüşümü ve güçlendirilmesinin yanında ilimize yeni sanayi tesisleri kazandırmaya da devam ediyoruz.

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’nin kuzey etabında 356 iş yerinin yapımında tamamlanma oranımız yüzde 70’in üzerinde. Pazarcık ilçemizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte 142 iş yerinin ihalesini gerçekleştirdik. Bir yıl içerisinde sanayicilerimize inşallah iş yerlerini teslim ediyor olacağız."ifadelerine yer verdi. 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.