“Kahramanmaraş'a 30 Katrilyon Yatırım Yaptık”

EKONOMİ 23.02.2019 - 17:03, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

“Kahramanmaraş'a 30 Katrilyon Yatırım Yaptık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta müftülük meydanında düzenlenen mitingle halka seslendi.

Erdoğan, “Biz Kahramanmaraş'ı gönülden sevmekle kalmadık. Bu şehri en güzel hizmetlerle buluşturduk. Bu şehre 30 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 5809 adet yeni derslik yaptık. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduk. Yurt binalarını yaptık.” dedi Şehre yeni yurt binası kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Erdoğan şunları söyledi: “ Önümüzdeki bir kaç yıl içinde 1900 kişi kapasiteli yurt binalarını daha hizmete açıyoruz. Büyükşehir belediyemiz Elbistan'a bir millet bahçesi yaptık. Kahramanmaraş içinde bir millet bahçemiz var. Proje çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engelli vatandaşlarımıza 3,2 katrilyon destekte bulunduk. Sağlıkta 13'ü hastane toplam 86 tesisi Kahramanmaraş'a kazandırdık. Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Kahramanmaraş'a bağlantı yapıyoruz.Yıllık 2 milyon kapasiteli yeni bir havalimanı terminali inşa ettik. Bu binayı 3 hafta önce hizmetinize sunduk. Kahramanmaraşlı iş adamlarımıza 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik. Kahramanmaraş'a ıslah organize sanayi bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerinin alt yapı sorununu çözüyoruz. Kahramanmaraş’ı Expo 2023 kapsamında bir rekreasyon alanı haline getiriyoruz. Kahramanmaraş 'ı en az 40 ülkenin katılacağı, 2 milyon ziyaretçinin beklendiği bir kültür festivaliyle buluşturuyoruz.”  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta müftülük meydanında düzenlenen mitingle halka seslendi.

Erdoğan, “Biz Kahramanmaraş'ı gönülden sevmekle kalmadık. Bu şehri en güzel hizmetlerle buluşturduk. Bu şehre 30 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 5809 adet yeni derslik yaptık. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduk. Yurt binalarını yaptık.” dedi

Şehre yeni yurt binası kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Erdoğan şunları söyledi: “

Önümüzdeki bir kaç yıl içinde 1900 kişi kapasiteli yurt binalarını daha hizmete açıyoruz. Büyükşehir belediyemiz Elbistan'a bir millet bahçesi yaptık. Kahramanmaraş içinde bir millet bahçemiz var. Proje çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engelli vatandaşlarımıza 3,2 katrilyon destekte bulunduk. Sağlıkta 13'ü hastane toplam 86 tesisi Kahramanmaraş'a kazandırdık. Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz.

Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Kahramanmaraş'a bağlantı yapıyoruz.Yıllık 2 milyon kapasiteli yeni bir havalimanı terminali inşa ettik. Bu binayı 3 hafta önce hizmetinize sunduk. Kahramanmaraşlı iş adamlarımıza 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik. Kahramanmaraş'a ıslah organize sanayi bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerinin alt yapı sorununu çözüyoruz.

Kahramanmaraş’ı Expo 2023 kapsamında bir rekreasyon alanı haline getiriyoruz. Kahramanmaraş 'ı en az 40 ülkenin katılacağı, 2 milyon ziyaretçinin beklendiği bir kültür festivaliyle buluşturuyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.