Kahramanmaraş valiliği idari izinli olanları açıkladı!

AKTÜEL 04.03.2023 - 18:37, Güncelleme: 07.03.2023 - 15:57
 

Kahramanmaraş valiliği idari izinli olanları açıkladı!

Kahramanmaraş valiliği büyük Kahramanmaraş depremleri sonrası idari izinli olan kişileri açıkladı. İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da artçı depremler devam ediyor. Bu noktada Kahramanmaraş valiliğinden önemli bir açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada Kahramanmaraş valiliği, idari izinli olanları açıkladı. İşte o açıklama;  “06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle olağanüstü hal ilan dilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlarından mezkur tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılacaklar veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulacakların belirlenmesine ilişkin hususlar, afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetleri aksatılmaması kaydıyla il valilerince değerlendirileceği cumhurbaşkanlığının 2023/5 sayılı genelgeleri ile belirtilmiştir.  Bu kapsamda; Kolluk kuvvetleri, sağlık hizmetleri, AFAD, belediyeler ve 112 acil çağrı merkezi hizmetlerini yürüten personel ile kanuni izinler hariç; hamileler, 10 yaş altı küçük çocuğu olan kadın memurlar, engelliler, bakmakla yükümlü olduğu engelli çocuğu bulunan kamu personeli, ikinci bir talimata kadar izinli sayılacaklardır. Uzaktan ve esnek çalışma usulleri ise kamu kurum ve kuruluşlarının fiziksel iyileştirmeleri sağlanana kadar yeteri kadar personelle hizmeti aksatmayacak şekilde ilçelerde kaymakamlarca, il merkezinde kurum amirlerince belirlenen usullere göre yürütülecektir.”   
Kahramanmaraş valiliği büyük Kahramanmaraş depremleri sonrası idari izinli olan kişileri açıkladı. İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da artçı depremler devam ediyor. Bu noktada Kahramanmaraş valiliğinden önemli bir açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada Kahramanmaraş valiliği, idari izinli olanları açıkladı. İşte o açıklama; 

“06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle olağanüstü hal ilan dilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlarından mezkur tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılacaklar veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulacakların belirlenmesine ilişkin hususlar, afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetleri aksatılmaması kaydıyla il valilerince değerlendirileceği cumhurbaşkanlığının 2023/5 sayılı genelgeleri ile belirtilmiştir. 

Bu kapsamda;

Kolluk kuvvetleri, sağlık hizmetleri, AFAD, belediyeler ve 112 acil çağrı merkezi hizmetlerini yürüten personel ile kanuni izinler hariç; hamileler, 10 yaş altı küçük çocuğu olan kadın memurlar, engelliler, bakmakla yükümlü olduğu engelli çocuğu bulunan kamu personeli, ikinci bir talimata kadar izinli sayılacaklardır.

Uzaktan ve esnek çalışma usulleri ise kamu kurum ve kuruluşlarının fiziksel iyileştirmeleri sağlanana kadar yeteri kadar personelle hizmeti aksatmayacak şekilde ilçelerde kaymakamlarca, il merkezinde kurum amirlerince belirlenen usullere göre yürütülecektir.” 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.