Kahramanmaraş depremi Son 500 yılın en büyük depremi!

AKTÜEL 09.03.2023 - 14:13, Güncelleme: 09.03.2023 - 14:13
 

Kahramanmaraş depremi Son 500 yılın en büyük depremi!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 15 günde 7 fayın kırıldığını kaydetti.

Sözbilir, “Kahramanmaraş merkezli depremlerin son 500 yıldaki en büyük deprem olduğunu söyleyebiliyoruz" dedi. Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ Fırat Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi, AFAD ve TÜBİTAK ekipleriyle 6 ve 20 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından bölgede çalışma yaptıklarını hatırlattı. Sözbilir, “7,7 büyüklüğündeki ilk depremde Narlı Fayı adı verilen bir fay ile birlikte kırılmalar gerçekleşiyor ve Amanos-Pazarcık ile Erkenek gibi segmentler kırılıyor. Dokuz saat sonra ise daha kuzeyde Çardak ve Doğanşehir fayları kırılıyor ve 7,6 büyüklüğündeki depremi üretiyor. En son 20 Şubat’ta ise 6,4 büyüklüğündeki deprem ile Antakya Fayı çalışmış oldu.”dedi.   
Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 15 günde 7 fayın kırıldığını kaydetti.

Sözbilir, “Kahramanmaraş merkezli depremlerin son 500 yıldaki en büyük deprem olduğunu söyleyebiliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ Fırat Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi, AFAD ve TÜBİTAK ekipleriyle 6 ve 20 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından bölgede çalışma yaptıklarını hatırlattı.

Sözbilir, “7,7 büyüklüğündeki ilk depremde Narlı Fayı adı verilen bir fay ile birlikte kırılmalar gerçekleşiyor ve Amanos-Pazarcık ile Erkenek gibi segmentler kırılıyor. Dokuz saat sonra ise daha kuzeyde Çardak ve Doğanşehir fayları kırılıyor ve 7,6 büyüklüğündeki depremi üretiyor.

En son 20 Şubat’ta ise 6,4 büyüklüğündeki deprem ile Antakya Fayı çalışmış oldu.”dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.