Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekildi!

YEREL HABERLER 25.10.2022 - 19:16, Güncelleme: 25.10.2022 - 19:16
 

Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekildi!

SANKO Üniversitesi ile ŞÖNİM iş birliğiyle kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla “Kadına El Kalkamaz” konulu etkinlik düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Sümeyye Arzakçı’nın sunuculuğunu yaptığı program,Anadolu Toplantı Salonu’ndagerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan ve kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarınınyapıldığı etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Sosyolog Seda Anlatıcı Yıldırım ve Psikolog Saniye Karaoğlan birer sunum yaptı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı, 81 ilde merkezi olan ŞÖNİM’in, Gaziantep’teki faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Sosyolog Seda Anlatıcı Yıldırım, “ŞÖNİM, 6284 sayılı kanuna bağlı, ailenin korunması ve kadına şiddeti önlemek için var olan ve kolaylıkla ulaşılacak bir kurumdur” dedi. Yıldırım, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik,koruyucu ve önleyici tedbir kararlarına vurgu yaparak, ŞÖNİM’in şiddet mağduru kişilerebarınma yanında birçok imkansunduğunu söyledi.  Şiddet mağdurlarına yönelik hizmetleri sıralayan Yıldırım, “ŞÖNİM’e başvuran kişilere psiko-sosyal hizmetin yanında, ihtiyaca göre personelimiz tarafından gerekli incelemeler yapılarakekonomik destek hizmeti de başlatılır. Avukatlarımız hukuki olarak ücretsiz hizmet sunarken, şiddet mağduru kadınlarımızıkonuk evine yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.  Psikolog Saniye Karaoğlan ise ŞÖNİM tarafından Gaziantep’te yaşayan ve 130 bin erkek vatandaşa ulaşmak amacıyla, aile içi iletişim, öfke kontrolü, 6284 sayılı kanunun uygulanması ve ŞÖNİM hizmetlerini içeren eğitimler verilmesi planlandığını bildirdi.
SANKO Üniversitesi ile ŞÖNİM iş birliğiyle kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla “Kadına El Kalkamaz” konulu etkinlik düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Sümeyye Arzakçı’nın sunuculuğunu yaptığı program,Anadolu Toplantı Salonu’ndagerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan ve kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarınınyapıldığı etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Sosyolog Seda Anlatıcı Yıldırım ve Psikolog Saniye Karaoğlan birer sunum yaptı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı, 81 ilde merkezi olan ŞÖNİM’in, Gaziantep’teki faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Sosyolog Seda Anlatıcı Yıldırım, “ŞÖNİM, 6284 sayılı kanuna bağlı, ailenin korunması ve kadına şiddeti önlemek için var olan ve kolaylıkla ulaşılacak bir kurumdur” dedi.

Yıldırım, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik,koruyucu ve önleyici tedbir kararlarına vurgu yaparak, ŞÖNİM’in şiddet mağduru kişilerebarınma yanında birçok imkansunduğunu söyledi. 

Şiddet mağdurlarına yönelik hizmetleri sıralayan Yıldırım, “ŞÖNİM’e başvuran kişilere psiko-sosyal hizmetin yanında, ihtiyaca göre personelimiz tarafından gerekli incelemeler yapılarakekonomik destek hizmeti de başlatılır. Avukatlarımız hukuki olarak ücretsiz hizmet sunarken, şiddet mağduru kadınlarımızıkonuk evine yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Psikolog Saniye Karaoğlan ise ŞÖNİM tarafından Gaziantep’te yaşayan ve 130 bin erkek vatandaşa ulaşmak amacıyla, aile içi iletişim, öfke kontrolü, 6284 sayılı kanunun uygulanması ve ŞÖNİM hizmetlerini içeren eğitimler verilmesi planlandığını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.