Kadın Üniversitesi kurulacak!

EĞİTİM 03.11.2020 - 14:48, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Kadın Üniversitesi kurulacak!

27 Ekim günü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre 2021 yılında Kadın Üniversitesi açılacak.

27 Ekim Salı günü Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Programda en dikkat çekici başlık ise Türkiye'de sadece kadınların gidebileceği "Kadın Üniversitesi" başlığı oldu. Geçen yıl G-20 zirvesi için Japonya'ya giden Recep Tayyip Erdoğan, orada kendisine fahri doktora unvanı veren Mokugawa Üniversitesi'nde yaptığı konuşmasında "Japonya’daki 800 üniversitenin 80’i kadın üniversitesi. Bu benim için çok anlamlı. Bizde böyle bir şey yok, olması halinde de neler olur o ayrı bir soru işareti. Japonya’daki 80 kadın üniversitesini, büyükelçime görev veriyorum, incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız" sözlerini kullanmıştı.  
27 Ekim günü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre 2021 yılında Kadın Üniversitesi açılacak.

27 Ekim Salı günü Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Programda en dikkat çekici başlık ise Türkiye'de sadece kadınların gidebileceği "Kadın Üniversitesi" başlığı oldu.


Geçen yıl G-20 zirvesi için Japonya'ya giden Recep Tayyip Erdoğan, orada kendisine fahri doktora unvanı veren Mokugawa Üniversitesi'nde yaptığı konuşmasında "Japonya’daki 800 üniversitenin 80’i kadın üniversitesi. Bu benim için çok anlamlı. Bizde böyle bir şey yok, olması halinde de neler olur o ayrı bir soru işareti. Japonya’daki 80 kadın üniversitesini, büyükelçime görev veriyorum, incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız" sözlerini kullanmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.